Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nya Vasaloppsmuseet invigt!

Igår tisdag invigdes det nya Vasaloppsmuseet i Vasaloppets Hus, Mora. Det nya museet erbjuder besökarna en bred bild av Vasaloppets långa historia och visar genom ett modernt uttryck vägen från långlopp till en arena för friskvård och folkhälsa året runt. Utställningarna består bland annat av Mora-Nisses egna klippböcker, ett TV-arkiv och en skidsimulator där du själv kan prova att ta dig genom den klassiska målgången i Mora. Museet öppnar för allmänheten onsdag 20 februari.

Mora-Nisses döttrar, Karin och Marianne, klippte under tisdagskvällens invigning bandet till det nya Vasaloppsmuseet i Vasaloppets Hus. Med på plats fanns också bland andra Staffan Larsson, Vasaloppssegrare 1999, samt särskilt inbjudna representanter från föreningarna och organisationen bakom Vasaloppet.

– Vår ambition har varit att skapa en levande utställning som engagerar besökarna. Syftet är att fler ska få ta del av Vasaloppets långa historia och hur vi idag blivit en arena för aktiviteter året runt. Dokumentationen av vår historia är otroligt viktig då det är kärnan i allt vi gör, säger Anders Selling, VD Vasaloppet

Vasaloppet
Vasaloppetshus
792 32 Mora
Vår hemsida: http://www.vasaloppet.se

Lämna ett svar