Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nalle ger blod under Göteborgs Kulturkalas!

Denna vecka (V.33 ) präglas Göteborg av det årliga Kulturkalaset. Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns också med på ett hörn. Tisdag till söndag pågår nalleblodgivning i Trädgårdsföreningen. Alla barn är välkomna hit med sina gosedjur.


Fotograf/Källa:Foto: Droppen Blodgivning.

Kulturkalaset inbjuds barnen till Barnkalaset i Trädgårdsföreningen. Bland de olika aktiviteterna inbjuder Droppen blodgivning i år, liksom under tidigare Kulturkalas, barnen, deras gosedjur och föräldrar till sitt tält på den öppna platsen vid restaurang Trädgårn.

Nalleblodgivningen, som bemannas av Droppens personal från Sahlgrenska Universitetssjukhuset, är öppen tisdag 14/8 –söndag 19/8 klockan 12-18.

– Den som har glömt sin nalle hemma får låna en här, säger Ulrika Ljung, kommunikatör på Droppen. Medan nallarna pysslas om pratar personalen med barnen och deras föräldrar och passar på att informera om blodgivning.

– Vi ser det som ett bra sätt att få kontakt med föräldrar som kan bli nya blodgivare. Det är också viktigt att redan tidigt skapa en positiv upplevelse kring blodgivning hos barnen, menar Ulrika Ljung. Evenemanget har tidigare år varit väldigt populärt och kön av barn med gosedjur har ringlat lång.

– Alla barn som låter sin nalle ge blod hos oss får med sig en lite fikapåse med ett äpple, en festis och lite annat smått, säger Ulrika Ljung.

Läs mer om Göteborgs Kulturkalas den 14-19 Auagusti 2012 här!

 

 

Lämna ett svar