Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Fiskeläger för kvinnor och barn i Kalix!

Sportfiskarna arrangerar ett fiskeläger för kvinnor och barn 5-7 oktober i Kalix.

Lägret riktar sig till fiskeintresserade tjejer över 18 som vill lära sig mer om sportfiske tillsammans med barn. Barn i detta fall kan vara ens eget eller en ung fiskekompis! På lägret lär man sig fiskets grunder och erfarna instruktörer lär ut olika fiskemetoder rent praktiskt, som kastteknik och fiskeknep.

Fler kvinnor och barn på fiske

Metodiklägren är en del av projektet Framtidens Sportfiskare som syftar till att främja att fler barn och unga kommer ut på fiske. Fler barn kan komma ut på fiske om fler tjejer, exempelvis mammor, mostrar, fastrar, mormödrar och goda grannar, lär sig mer om fiske och på egen hand tar med ett barn på fiske. Därför erbjuder Sportfiskarna ett fiskeläger för tjejer och barn där man får fiska tillsammans och gemensamt lära sig grunderna.

Naturskönt boende och god mat

Lägret som hålls på den mycket fina Mariebergs Viltfarm i Kalix erbjuder god mat och ett härligt boende i vackra naturområden. Under fiskelägret fiskar man i olika vattendrag i närområdet där det finns chans att fånga regnbåge, gädda och abborre. Välkomna till en härlig fiskehelg i Kalix!

Mer information och anmälan:

Anmäl er till: marie.wiman@sportfiskarna.se och ange: Metodikläger Kalix i ämnesraden.

Mer information: www.sportfiskarna.se/framtidens.

Kontakt: ungdomskonsulent Marie Wiman, 08-410 80 608.

Lämna ett svar