Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Idre Fjälls Vinternyheter 2012/2013


Fotograf/Källa:Nisse Schmidt/Idre Fjäll 

Idre Fjäll gillar familjer och familjer gillar Idre Fjäll. Både sommar och vinter är Idre Fjäll en av de ledande anläggningarna inom den svenska fjällvärlden. På vintern åker man alpin skidåkning i fyra olika väderstreck där det i alla väderstreck finns nedfarter för alla färdighetsnivåer vilket innebär att familjen/gänget kan hålla ihop och ta liften upp tillsammans. På Idre Fjäll finns 40 nedfarter, 27 liftar och 65 km preparerade längdspår för både klassik och skate åkning. Det finns 7 800 bäddar på

Idre Fjäll och under ett år har Idre Fjäll cirka 510 000 gästnätter, varav cirka 90 000 är under vår, sommar och höst. Idre Fjälls målgrupper förutom huvudmålgruppen familjer är företag/konferens och idrott.

Fler längdspår

Till vintern öppnas två nya längdspår. Dels ett spår för våra speciella gäster barnen.

Aske spåret startar på skidstadion och är cirka 500 meter med utmaningar i terrängen för de allra minsta längdåkarna.

Fjället runt 7,5 km där sträckningen går precis som det låter, Idre Fjäll runt. Fjället runt är en nygammal nyhet som inte funnits på ett antal år men som gästerna efterfrågat och som nu är tillbaka igen. Spåret går i en mycket vacker fjällnatur genom både fjällskog och över myrar. Längs spåret finns vindskydd och grillplats för de som vill stanna och förtära sin matsäck och grilla korv.

Fjället runt börjar precis som alla andra spår på skidstadion.

Storsatsning på nöjen för alla åldrar och hela familjen

Aldrig tidigare har Idre Fjäll presenterat ett sådant välfyllt nöjesutbud för eftermiddagarna och kvällarna som inför denna vintersäsong.

Värdshuset

Afterski – Hat Over Hills! Värdshuset måndag till lördag

Idre Fjäll satsar nu på husbandet Hat Over Hills och flyttar afterskin till en lokal för alla; Värdshuset. Vi vill öka tillgängligheten för hela familjen. På Värdshuset finns det lekrum för barnen och möjligheten att njuta av t.ex en festis och kanelbulle i kombination med klassiskt afterski häng.

Husbandet spelar från en bred repertoar och bjuder på bland annat Creedence klassiker, härliga Ledin låtar, Gawin De Graw, Kings Of Leon, Maroon Five.

Grillafton och Magic Night på Värdshuset, onsdagar

Får vi presentera en av Sveriges bästa magiker! Mer magisk än Leif Olberius är svårt att bli, extrem fingerfärdighet och lång erfarenhet har gjort att han har kunnat turnera världen runt. Leif Olberius har turnerat i Japan, USA, genom hela Europa och uppträtt på allt från kryssningsfartyg till Stockholm horse show i Globen. Här presenterar han en föreställning för hela familjen. Trolleri när det är som bäst, riktigt rolig underhållning. Dessutom kommer Leif Olberius runt bland borden under middagen och visar sina allra minsta trolleritrick, kanske kommer han just till ert bord!

Diamond Night på Värdshuset torsdagar

Låt oss ta er med på en resa genom musikens värld. Klädda i frack och hög hatt spelar bandet allt från Frank Sinatra via Van Morrisson till Michael Bublé. Njut av mat och dryck och kvällens klassiska underhållning.

Filébuffé och Live Band på Värdshuset, fredagar

Sköna lugna versioner av gamla klassiker spelas till kvällens middag.

Barnens kväll på Värdshuset, lördagar

Kvällen är barnens och föräldrarna får gärna följa med. Kvällen bjuder på allt som barnen vill äta och musiken som barnen tycker om.

Manboy – Erik Saade, Mora Träsk – Huvud axlar knä och tå, Havet är djupt – Lilla sjöjungfrun, Var nöjd med allt som livet ger –

Vem vill inte träffa ett band utklädda till clown, pingvin, hummer, tiger, kyckling, elefant eller kanske en hund.

Vi skänker 5 kr per kuvert till barncancerfonden.

PW Kök & Bar (Pernilla Wiberg Hotel)

Piano/soft gitarrbar på PW Kök & Bar, tisdag-onsdag

En duo spelar lugn och skön musik där du tar något värmande att dricka till.

Restaurang Utsikten (Topprestaurangen)

Pre – Afterski på Restaurang Utsikten, onsdag – lördag

Kom och få ett smakprov på vårt afterski band på vår nya topprestaurang. Följ sen med bandet ner till Afterskin på Värdshuset.

Farfars Hörna

Country kväll på Farfars Hörna, tisdagar

Niss Olsson, hus – trubadur hittar tillbaka till sina rötter Countryn, från Nashville till Idre Fjäll.

Visafton på Farfars Hörna, onsdagar

Niss Olsson, hus – trubadur tar oss med genom de svenska vis – skatterna.

Allsång på Farfars Hörna, torsdagar

Niss tar av sig sin kavaj och låter er vara med. Från sånghäftet är det enkelt att sjunga med för alla i alla åldrar.

Loftet (nattklubben)

Liveband på Loftet onsdag – lördag

Varje kväll med eget tema; Rock, Schlager, Nostalgi och House

Barnteater

Under fjolåret spelades barnteater under högsäsongsveckorna, det blev en succé. Därför kommer det under kommande vintersäsong spelas barnteater varje vecka från och med vecka 3 och framåt. Barnteatern vänder sig främst till barn upp till 7 år men alla är välkomna!

Fortsatt renovering och förbättring av boendet

Inför säsongen så har Idre Fjäll renoverat boende för 6 miljoner. Gästen som besöker Idre Fjäll idag efterfrågar högre boendestandard. Samtidigt som boenderenovering görs i husen så förbättras även vissa detaljer i allt ifrån smarta hyllor och hängare till högre kvalitet på sängarna så man som gäst kan vara än mer utvilad inför en aktiv skiddag i backar och spår på Idre Fjäll.

Ridturer

Idre Fjäll ridning har inför kommande vinter följande nyheter.

Askes ridtur

Sommarens succé Askes ridtur. Ridtur för allra barn mellan 4 – 7 år där turen går längs spåret som Aske brukar rida när han är ute. Föräldrar följer med bredvid plus guide från stallet.

Familjen Busbär – Nilsson

Ponnyfamiljen Busbär – Nilsson fyra föl som är födda i stallet på Idre Fjäll har nu vuxit till sig och kan nu börja ridas. Ponnyridningen kommer att vara bokningsbar från säsongsstart och vi hälsar våra nya medarbetare (ponnys) välkomna in i gänget.

Egen guidad tur

Stallet på Idre Fjäll erbjuder flera olika ridturer men nytt för i år är att du och dina kompisar kan lägga upp din egen tur med guide. Även denna nyhet har provats under sommaren 2012 och eftersom efterfrågan var stor så kommer även detta att finnas under vintersäsongen.

Avancerad + på skiduthyrning

Årets nyhet på skiduthyrningen är avancerad + som innebär skidor i absolut toppklass där du som gäst får bland det bästa på skidmarknaden, från allmountain – till supervassa carvingskidor.

Paketerbjudande

Fjolårets succé fjällpaketet som innehåller ospecificerat boende + skipass har i år kompletteras med ytterligare ett paketerbjudande, Familjepaketet där ospecificerat boende, skipass och skidhyra (medel nivå) ingår. Pris från 8 935 sek (2 vuxna, 1 junior, 1 knatte)

För ytterligare information: www.idrefjall.se

Lämna ett svar