Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Barnens egen webb kan vinna!

Lill-Skansenwebben är nominerad i kategorin Barn- och ungdomswebbplatser till årets Svenska Publishing-Priset 2012 Digitala avdelningen.


Bilden: Kikar in hos katterna. Fotograf/Källa:Linn Sandgren

Svenska Publishing-Priset går på djupet för att premiera tävlingsbidrag som – vid sidan av en god grafisk form och en välgjord typografi – lockar till läsning tack vare ett tydligt och synligt budskap, ett informativt innehåll, en god målgruppsanpassning och en tydlig identitet. Detta för att sporra och lyfta fram alla dem som jobbar med information och kommunikation.

Lill-Skansenwebben är en plats om djur och natur som skapats av barn i åldrarna 2,5 år till 8 år. Ett stort antal barn i Enköping har medverkat i fokusgrupper och bestämt hur sidan skull se ut och hur den ska användas.

Ingrid Rasmussen på förskolan Pysslingen Hinden har varit handledare för barnen.

-Det här är första gången man tar barn på allvar och skapar en sida helt på deras villkor, säger projektledaren Karin Algvik på Skansen.

Alla som är nominerade får diplom samt i samband med prisutdelningen juryns poäng för de olika bedömningsområdena. Juryn har nominerat fyra bidrag i varje kategori. Tävlingens jury har under sommaren bedömt användbarhet, form, verbalt innehåll och visuellt innehåll.

Resultatet offentliggjörs på ett prisutdelningsevent under Svenska Publishing-Dagen i Stockholm den 14 november samt i nr 488 av tidningen Grafiskt Forum AGI.

Arrangör för tävlingen är AGI – Aktuell Grafisk Information. Medarrangör är Populär Kommunikation.

Stiftelsen Skansen

Djurgårdsslätten 49-51, 115 93 Stockholm

Läs mer på hemsidan: http://www.skansen.se/

Lämna ett svar