Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nytt boende med genuin fjällkänsla i Klövsjö!


Fotograf/Källa:Klövsjö Panorama

Genuina Klövsjö i Vemdalen är en av de anrikaste skidanläggarna i Sverige med ryktet om att vara ”skidåkarnas skidort”. Men än så länge är det en ganska oupptäckt pärla i fjällvärlden. De senaste åren har SkiStar och andra stora aktörer i Klövsjö investerat över 100 miljoner kronor i bland annat en ny sexstolslift, barnbacke och fun park för att attrahera barnfamiljer som även gillar utmanande skidåkning. I november står storsatsande Klövsjö Panoramas speciella timmerstugor klara med lägenheter i direkt anslutning till liftsystemet.

– Med expressliften och de nya ”Ski in-ski out”-lägenheterna erbjuder vi mer skidåkning per dag och levererar ett av Sveriges bästa erbjudanden för barnfamiljer. Pisterna ligger precis bakom knuten så att hela familjen kan få ut maximalt av sin skidsemester. Det blir lättare för familjemedlemmarna att åka skidor i sitt eget tempo och sedan samlas vid lägenheten för en fikapaus – inget skjutsande eller hämtande behövs, säger Torgny Svensson, destinationschef på SkiStar i Vemdalen.

Klövsjö har varit känt för sina tuffa backar ända sedan den alpina världscupen besökte anläggningen under 80-och 90-talet. Med 12 nedfarter i varierande svårighetsgrad, bra barnbackar, fun parken med hopp i olika storlekar, skidskola, korta liftköer, 18 mil längdspår och endast 4,5 timmars bilresa från Stockholm har skidanläggningen blivit allt mer populär hos aktiva barnfamiljer. Klövsjö Panorama, som bygger de nya timmerhusen med fjällkänsla, såg tidigt en outnyttjad potential vid skidanläggningen.


Klövsjö – Sveriges vackraste by? Fotograf/Källa:Klövsjö Panorama

Hemsida: http://klovsjopanorama.se/

Lämna ett svar