Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vinterns nyheter på Kläppen i Sälen!


Fotograf/Källa:Jens Sarlin / Kläppen

I år firar Kläppen 30 år och det firar man med massor av erbjudanden bl.a. 20 % rabatt på skipass, skidskola och skidhyra under vecka 2-4.

Till säsongen byggs en ny lift till husen i Horrmundbergets stugby. Flera av husen får ski in – ski out läge. Team Sportia på Tranantorget byggs ut och öppnar en ny profilbutik med allt du kan tänka dig från iPhone skal till väskor och kläder. Kläppen tänker lite extra på barnen i år, därför har alla skyltar på berget fått djurmotiv så att barnen har lättare att hitta. Kläppens Trolle och Trolla kan du hälsa på i sin nya Trollkoja i Barnområdet.

För längdåkningsälskare har spåret på toppen fått en förbindelse med Myrspåret i stugområdet, vilket gör spåret över 20 km långt. Redan till vecka 47 öppnar det första längdspåret med elbelysning och skidåkning dygnet runt.

Och i allt det vintervita tänker Kläppen grönt och fortsätter arbetet med energieffektivisering.

Snowpark
Kläppen har under många år varit en av de anläggningar som har varit ledande på snowpark fronten och detta år är inte något undantag. Till denna säsong byggs inte mindre än 4 stora parker.

Junior snowpark
8848 Junior Snowpark är utmaningen för de yngre som befinner sig någonstans mittemellan vanlig skidåkning och vår mer avancerade park.

Bluepark
Tillsammans med Snowboard proffset Kalle Olsson bygger Kläppen en större modell av Jibarena i familjebacken. Arenan kommer att ha flera olika lines och supportas av en knapplift för de som inte orkar gå. Varje vecka kommer ett veckoevent att hållas med fokus på hela familjen.

Blå linjen
Till denna säsong flyttar den Blå linjen ner till pisten utanför Team Sportia butiken på Kläppentorget. Parken kommer att bli permanent under hela säsongen och har premiär åkning med eventet Make it happen och deras final den 15 december.

Kläppen Snowpark
Kläppen snowpark har under många år varit Sveriges största park. Till denna säsong byggs det om helt och hållet i parken. Den röda sidan kommer att fyllas med enbart rails och boxar i massor av kombinationer. Den tidigare svart sidan kommer nu att få röda och svarta hopp och kickar. Vecka 14 hålls total SM i grenarna Snowboard, Freestyle skidor och Skicross.

Kontakt 
Kläppen Ski Resort, 780 67 Sälen

Hemsida: http://www.klappen.se/     Se även Kläppen på ListitSweden.se!

Lämna ett svar