Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ny multisporttävling genomförd i Åre!


Bilden; Repellering av systrarna El Kott under tävlingen Outdoor Mountain Challange den 27 oktober på Åre skutan. Tävlingen arrangerades av studenter vid Outdoor Adventure Management programmet i Åre. Fotograf/Källa:Fotograf Christian Holm

Studenter vid Outdoor Adventure Management programmet på Campus Åre har planerat och genomfört en ny multisporttävling i Åre, Outdoor Mountain Challenge – OMC. Tävlingen genomförs den 27 oktober och 32 deltagare i 15 lag sprang över mållinjen efter en tuff bana på Åreskutan.

– Folk har redan visat intresse för OMC nästa år, berättar Sofia Mattiasson Nilsson pressansvarig för tävlingen. Tävlingen innehöll moment som repellering, orientering, hinderbana och valfri utrustning fick användas om den medfördes från start till mål. Två lag satsade hårt i nedförsbackarna på sina stjärtlappar! För att avdramatisera tävlingen hade vi även maskeradgren, där två lag satsade på första pris. Det blev en fin dag med varierat startfält, från nybörjare till rutinerade multisportare passerade trötta men nöjda mållinjen på Åre Torg.

Studenterna går sitt andra år på programmet och har som del i sin kurs Idrott- och Äventyrsevenemang spånat fram flera ideér och valde att skapa en ny tävling – OMC, multisport för alla. Studenterna har från grunden skapat och genomfört tävlingen, så som sökt sponsorer, arbetat med marknadsförning, logistik och planering av bansträckning inklusive b-planer för olika eventualiteter, såsom hårt väder eller liknande.

– Nu sker utvärderingen av OMC och vi har fått många positiva kommentarer från deltagare och samarbetspartners. En bra förutsättning för en eventuell fortsättning avslutar Sofia.

Kontakt
Campus Åre
Kurortsvägen 20, 830 13 Åre

Hemsida: http://www.campusare.se/

Lämna ett svar