Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Åre öppnar Kabinbanan


Fotograf/Källa:Jonas Kullman

På lördag öppnar Kabinbanan för säsongen. Det är första gången i SkiStars historia som gästerna erbjuds åkning från toppen till dalen redan i november.

Försäsongen fortsätter i Åre med ännu en öppning till helgen. Den här gången är det Kabinbanan som drar igång med pistad åkning i övre Störtloppet. För gästerna innebär det 853 åkbara fallhöjdsmetrar.

– Vi har fått bra med natursnö på toppen under hösten. Tillsammans med de senaste årens investeringar i snösystem gör detta att vi nu kan öppna Kabinbanan tidigare än någonsin, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef på SkiStar Åre.

Redan öppna liftar är VM8:an och VM:6an samt barnliften i Tegefjäll. En skidbuss kommer att gå mellan VM8:an och VM6:an 9.30-15.30 då transportleden mellan liftarna inte är färdigställd.

SkiStar Åre, Kurortsvägen 20, 83013 Åre

För mer information: skistar.com/are

Kort om Åre:

Åre är Skandinaviens alpina huvudstad med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser. Åre stod 2007 värd för de alpina världsmästerskapen vilket säger det mesta om utförsåkningen. I Åre finner man, förutom härlig skidåkning, en mängd restauranger med kulinariska upplevelser, ett stort aktivitetsutbud och shopping som man inte förväntar sig att hitta i en by. Åre håller toppklass och är en mycket välbesökt skidort med ca 1 miljon skiddagar årligen. Fördelningen av SkiStar Åres gäster är 71 % svenska och 29 % internationella gäster.

 

En kommentar till “Åre öppnar Kabinbanan

Lämna ett svar