Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ky-Mani Marley till Stockholm och Malmö i februari!

Hans far var Bob Marley. Hans biologiska arv från fadern blev en enorm kärlek och passion till musiken.

Världsartisten Ky-Mani Marley kommer till Stockholm och Nalen den 16 februari för att dagen efter besöka Malmö och KB. Biljetterna släpps den 29 november.

Han föddes 1976 i Jamaica, men flyttade till USA och Miami vid sju års ålder. Hans föräldrar var inga mindre än reggaens största ikon Bob Marley, och bordtennismästaren Anita Belnavis. Att med efternamnet Marley ge sig in i musikbranschen var inget lätt beslut och för faderns näst yngsta son låg detta alternativ långt borta under en stor del av hans uppväxt. Det var först 1997 när han teamade upp med Pras från The Fugees och spelade in en version av Eddy Grants “Electric Avenue” som skuggan av fadern gick från att vara ett ok till något positvt. Det biologiska arvet visade sig innehålla samma passion och kärlek till musiken som hans pappa hade haft.

Hans moderna reggae och dancehall med tunga hiphopbeat skiljer sig en hel del från sin fars rootsreggae. Ky-Mani bjuder på atmosfäriska syntslingor, innovativa rytmer och välformulerade texter. Ky-Mani är ett östafrikanskt namn som betyder ”äventyrlig resenär”, vilket är ytterst passande för dennes gränslösa musikaliska vägval och hans sound lämnar även tydliga spår av världsmusik, hiphop, blues och rock.

Han har under sin karriär hunnit att släppa flera album och blivit nominerad till en Grammy, men har också medverkat i filmer och släppt en hyllad bok om sin far. Ky-Mani Marley är en multitalang, men när han står på en scen inför sin publik hittar han verkligen hem. Han är ödmjuk, mjuktalande, uppriktig, ärlig, äkta och lojal sina rötter. En genuin artist.

Se, lyssna och värms upp av Ky-Mani Marley när han i vinterns månad februari kommer till Stockholm och Malmö.

Läs mer omhonom på www.kymani-marley.com

Datum
16.2 – Stockholm, Nalen

17.2 – Malmö, KB

Biljetter

Stockholm: Biljetterna kostar 275 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och nalen.com

Göteborg: Biljetterna kostar 225 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

 

Lämna ett svar