Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Flera nyheter under Snö, Test och Fest i Åre!

Efter en lång försäsong öppnar Åre på allvar med traditionsenliga skidtestarhelgen Snö Test och Fest under Luciahelgen, 14-16 december.

Are_Kvallsskidakning640

De hetaste skidleverantörerna är på plats och låter gästerna testa prylar gratis, VM8:an håller öppet till midnatt och nere på byn slår man upp portarna till party. Nytt för i år är särskilda MySkistar-utmaningar och tävlingar samt att Åre Lavincenter håller föreläsning om lavinsäkerhet.

Själva skidtestet håller till vid VM8:ans dalstation. Där kommer Sveriges ledande skidleverantörer erbjuda gästerna gratis testning av årets skidprodukter.

Det blir också säsongspremiär för I Jättars Spår – den upplysta sagostigen som löper från VM8:ans toppstation till dalen via transportleden och över Rödkullen. Årets nyhet är att upplevelsen byggts ut med nya ljuspunkter och ljudsatts på utvalda ställen.

Åre Lavincenter håller föreläsningar två gånger dagligen fredag-söndag samt anordnar trancieversök vid Åre Ski Inn.

– Det är viktigt att ge gästerna mervärde under testhelgen. I år har vi kryddat skidtestarhelgen med både utmaningar och förmånliga erbjudanden i MySkiStar, föreläsningar i lavinsäkerhet och nypremiär av I Jättars Spår, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef Skistar Åre.

Nere på byn öppnar många av restaurangerna och nattklubbarna upp för säsongen. Flera av Åres klassiska partyställen kickar också igång årets första after ski.

Program Snö Test och Fest

 

Fakta MySkiStar:– En tjänst som samlar skidåkarens statistik på ett och samma ställe genom att manansluter sitt SkiPass

– Gästen får en helt egen profil där man bland annat kan se hur många kalorier man förbrukat, hur -många fallhöjdsmeter man åkt och man kan även starta egna utmaningar

– All skidåkning på alla SkiStars destinationer registreras (Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken)

– Totalt ca 65 000 registrerade användare vintern 2011/2012

– Fungerar från 8 år då barn 0-7 år åker gratis utan SkiPass på SkiStars svenska destinationer

Fakta I Jättars Spår:

I Jättars Spår är ett ljusupplevelsekoncept framtaget i samarbete med Ljusarkitektur och anspelar på sagor och sägner kring jättarna som sägs ha levt på Åreskutan. Till denna säsong adderas ytterligare ljus samt även ljud för att Åres skidgäster på utvalda ställen ska kunna höra sägnerna om svunna tider i Åre berättas. Nedfarten i sig är över 3 500 meter lång och aspirerar på titeln ”världens längsta belysta nedfart”. I Jättars Spår är öppen under kvällsåkningen i VM8:an och ingår i SkiPasset.

Kort om Åre:

Åre är Skandinaviens alpina huvudstad med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser. Åre stod 2007 värd för de alpina världsmästerskapen vilket säger det mesta om utförsåkningen. I Åre finner man, förutom härlig skidåkning, en mängd restauranger med kulinariska upplevelser, ett stort aktivitetsutbud och shopping som man inte förväntar sig att hitta i en by. Åre håller toppklass och är en mycket välbesökt skidort med ca 1 miljon skiddagar årligen. Fördelningen av SkiStar Åres gäster är 71 % svenska och 29 % internationella gäster.

Kort om SkiStar:

SkiStar AB (publ), vars B-aktier är noterade på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm, äger och driver skidanläggningar på alpindestinationerna Sälen, Åre, Vemdalen och Hammarbybacken i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. Marknadsandelen är i Sverige 50 %, i Norge 29 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Övriga verksamheter är logiförmedling, skidskola och skiduthyrning.

SkiStar Åre
Kurortsvägen 20, 83013 Åre

Hemsida: http://www.skistar.com/sv/Are/

Besök gärna också våra annonsörer nedan. Här finner du många bra tips!

Tjäna pengar på din blogg!       Få fler bloggläsare!       Hur du syns på Google – För nybörjare!

Lyckas som eventplanerare!        Framgångsrik nätdejting!

Lämna ett svar