Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Besöksrekord på Universeum idag med 600 000 gäster!

gruppbild
Fotograf/Källa:Universeum

Idag, den 18 dec 2012, slogs ett historiskt rekord på Universeum när årets 600 000:e gäst kom på besök – i form av en hel grupp elever från Trulsegården! Det tidigare rekordet på 535 000 gäster nåddes 2011 och har redan nu överträffats med råge. Det gör Universeum till en av de mest besökta attraktionerna i Sverige.

gruppbildb
Fotograf/Källa:Universeum

– Det är både roligt och viktigt att vi under året fått inspirera över 600 000 elever, lärare, barn och föräldrar och väcka deras nyfikenhet för naturvetenskap, teknik och matematik. Att det blev just en skola som hjälpte oss att passera den magiska gränsen 600 000 idag känns särskilt bra. Vi finns här för dem och vårt mål är att alla lärare och elever ska använda Universeum som ett fantastiskt extra klassrum där lusten till kunskap väcks genom spännande upplevelser där man själv får testa, känna, lyssna och nyfiket göra nya upptäckter. Årets nya utställningar med bland annat dinosaurier har lockat både nya och trogna besökare. Nu ser vi fram emot ett 2013 fyllt av nyheter och gärna ännu fler besökare, säger Universeums VD Carina Halvord.

För gänget från Trulsegården i Jörlanda blev en redan spännande dag ännu bättre när de klev in som de 600 000:e gästerna. Eleverna har Elevens val tillsammans och går i 7:an, 8:an och 9:an. De är på Universeum idag för att utforska rymden.

– Nu ska vi hämta en ryggsäck med uppgifter och ha ett rymdtema. Vi ska känna på hur det är att vara i en rymdfärja och lära oss mer om rymden, berättar lärarna.

Elever och lärare överraskades med årskort som ger dem fri entré till Universeum ett helt år.

Universeum, Södra vägen 50, 412 54 Göteborg

Läs mer på http://www.universeum.se/

Lämna ett svar