Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Julstämning när världens bästa alpina damer kommer till Åre!

Tomten_till_are

Bilden; Fotograf/Källa:TV Åre

Damernas storslalom och slalom inleder Åres triss i World Cup den 19-20 december i Nationalarenan. Tävlingarna markerar i år även inledningen på julvistelsen för många av Åres gäster och går därför i julens tecken med julpynt, pyssel för barnen och julsånger.

Den 19-20 december blir det julstämning i Nationalarenan när världens bästa alpina damer kommer till Åre. Byn sluter upp kring eventet och ordnar lussebullar, pepparkakor, skinkstut och julmusik på plats. Veckans tävlingar är de första av tre World Cup-arrangemang i Åre under säsongen.

– Det är roligt att våra tidiga julgäster i år får möjligheten att avnjuta ett så stort alpint sportevent på plats. Att Åre den här säsongen kommer att stå värd för inte mindre än tre olika sorters World Cup-events visar att vår produkt har stor bredd och håller hög kvalitet. Redan nu i december ser backarna väldigt bra ut, säger Niclas Sjögren Berg, Destinationschef SkiStar Åre.

Efter en rekordmässig försäsong med många tidiga liftöppningar och bra med snö på Åreskutan sedan i oktober fortsätter nu SkiStar att öppna ännu fler liftar och nedfarter enligt plan. Skidbussarna rullar igång enligt ordinarie tidtabell och eventkalendern är fylld med julaktiviteter.

Information om 3 x World Cup Åre

Åre fortsätter sin långsiktiga satsning på utlandsmarknaderna genom att arrangera årligen återkommande internationella event. Denna vinter står Åre för första gången någonsin värd för tre World Cup-tävlingar. Detta visar tydligt Åres bredd och styrka som internationellt konkurrenskraftig skiddestination. Åres långa tradition av att årligen arrangera Alpina World Cup-tävlingar har sedan några år tillbaka expanderat till att även innefatta Freestyle WC. För första gången någonsin kommer nu Åre även att arrangera World Cup i Ski Cross.

– Alpin WC damer 19-20 december

– Freestyle WC puckel 15-16 mars

– Skicross WC 15-17 mars

Village_OlaRockberg_2009
Fotograf/Källa:Ola Rockberg

Information om Julen i Åre

I Åre kan gästen fira traditionsenlig jul med att hugga sin egen gran, få besök av en egen tomte eller hälsa på tomten när han kommer i sin släde till både Duved, Åre torg och Årebjörnen. Det blir också aktiviteter i backarna som fackeltåg, kälkåkning och tävlingar för hela familjen.

Hela programmet för julen hittar du här >>

Kort om Åre:

Åre är Skandinaviens alpina huvudstad med en internationell atmosfär. Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes bilresa finns två internationella flygplatser. Åre stod 2007 värd för de alpina världsmästerskapen vilket säger det mesta om utförsåkningen. I Åre finner man, förutom härlig skidåkning, en mängd restauranger med kulinariska upplevelser, ett stort aktivitetsutbud och shopping som man inte förväntar sig att hitta i en by. Åre håller toppklass och är en mycket välbesökt skidort med ca 1 miljon skiddagar årligen. Fördelningen av SkiStar Åres gäster är 71 % svenska och 29 % internationella gäster.

Kontakt
SkiStar Åre
Kurortsvägen 20, 830 13 Åre

Hemsida: http://www.skistar.com/sv/are/

Lämna ett svar