Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Från Älv till Älv

I samarbete med Milling Productions släpper ICEHOTEL videoklippet ”Life enriching moments” i sociala media.

icehotelentre580

Videon är en hyllning till Torneälven och tanken bakom den årslånga produktionen är att dela berättelsen om dess föränderlighet med resten av världen.

– Många känner bara till hotellet ICEHOTEL, men för oss så kommer inspirationen bakom såväl hotellet som konstprojektet ICEHOTEL från Torneälvens ständiga föränderlighet och vattnets naturliga kretslopp genom alla fyra årstider. Från flytande till fruset och återigen till flytande – från älv till älv, det är så vi tänker här på ICEHOTEL, säger Arne Bergh, konstnärlig ledare på ICEHOTEL.

OM ICEHOTEL
ICEHOTEL är byggt på Torneälvens strand i Jukkasjärvi varje år, helt och hållet av is från älven – ca 1000 ton is och 30 000 kubikmeter ”snis” – en blandning mellan is och snö som görs av Torneälvsvatten med hjälp av snömaskiner. ICEHOTEL byggs denna vinter för tjugotredje året i rad och är öppet från 7 december.

ICEHOTEL
Marknadsvägen 63, 981 91 Jukkasjärvi
Hemsida; http://www.icehotel.com/

Se filmen; ”Från Älv till Älv” 

 

Lämna ett svar