Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Naturupplevelser i Småland – attraktivt för utländska turister!

Ekskogen_Visingso_640

Bilden; Ekskogen på Visingsö är Sveriges största sammanhängande ekskog.
Visingsö ingår i biosfärområdet Östra Vätterbranterna., Fotograf/Källa:Simon Jonegård

Tre av fyra utländska turister som är på semester i Småland ägnar sig åt en eller flera olika friluftsaktiviteter. Det visar de två olika undersökningar som destinationsmarknadsorganisationen Smålands Turism har låtit genomföra sommaren 2012. De mest populära aktiviteterna är vandring, cykling och paddling.

paddling
Foto/Källa; www.smalandsbilder.se

– Smålands Turism har under flera år bedrivit ett omfattande arbete för att utveckla länets vandringsleder.

flickorna_i_smaland500
Foto/Källa; www.smalandsbilder.se

Nyligen fick vi dessutom förnyade resurser för marknadsutveckling av fisketurismen Det är skönt att få ett tydligt kvitto på att paketerade naturupplevelser både efterfrågas och uppskattas. Undersökningens resultat visar att detta är riktiga och viktiga satsningar, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism.

Undersökningarna visade att de utländska turisterna gav Småland ett mycket gott betyg för sitt utbud av friluftsaktiviteter liksom för kvaliteten i friluftsaktiviteterna. Båda dessa faktorer fick medelbetyget 4,5 av 5 möjliga. Utbud och kvalitet i aktiviteter riktat mot barn var andra områden där Småland fick mycket fina omdömen.

Turisternas helhetsintryck var mycket gott, det var inget utvärderingsområde som blev lågt betygsatt, och 78 procent av de utländska turisterna svarade att det är troligt eller mycket troligt att de kommer att återvända på semester till Småland.

Undersökningen genomfördes av HUI Research under sommarmånaderna juli-augusti 2012. Sammantaget genomfördes drygt 900 intervjuer på olika platser i Jönköpings län. Rapportens resultat som helhet kan tyvärr inte lämnas ut men uppdragsgivaren och undersökaren svarar gärna på frågor om undersökningen och dess resultat.

Kontaktuppgifterna till dessa är:

Smålands Turism
Lena Larsson, VD
036-35 12 75

HUI Research
Åsa Widmark
031-75 95 007

Sofia Angel
031-75 95 006

Smålands Turism – öppnar – utmanar – utvecklar – besöksnäringen i Jönköpings län

Smålands Turism
Västra Storgatan 18 A, 551 11 Jönköping

Hemsida; http://www.visitsmaland.se

 

 

Lämna ett svar