Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

2013 är norrskenets år – Scandic hjälper sina gäster att uppleva naturfenomenet!

Norrsken_Aurora_Borealis_64
Foto; Jörgen Larsson, Jlfoto.com

2013 är norrskenets år och störst chans att uppleva naturfenomenet är norra Sverige. Forskarna menar att det i år är extra stor solaktivitet vilket ligger till grund för norrsken. Scandic Ferrum i Kiruna kommer därför att erbjuda sina gäster en tjänst som tipsar den nyfikne om när fenomenet dyker upp i närheten och ökar därmed chansen för sina gäster att uppleva norrskenet då det inträffar. Men även gäster som inte väljer att köpa tjänsten får information om när det är dags att vända blicken mot skyn eftersom en flagga hissas i receptionen då norrskenet nalkas.

Spanare som letar efter norrsken är ute och tillsammans med webkameror, placerade vid kända norrskensområden söker de över himlen. Spanarna, som är lokala guider tillsammans med norrskensentusiaster, skapar med de strategiskt utplacerade webkamarorna, ett nätverk som alla är kopplade till norrskenstjänsten som Scandic Ferrum tagit in. När norrskenet upptäcks plingar det till i mobilen hos dem som använder tjänsten och ett meddelande berättar vart norrskenet synts till.

– På grund av jordens magnetfält är sannolikheten större att uppleva norrskenet desto längre norrut du befinner dig. Många av våra gäster missar det trots att det uppträder under deras vistelse. Med hjälp av norrskenstjänsten till mobilen kan vi hjälpa till att öka chansen att beskåda ett av naturens vackraste fenomen, säger Jacob Dahlberg, hotelldirektör Scandic Ferrum.

Scandic Ferrum erbjuder, genom samarbete med Hertz, hjälp med transport till den plats där norrskenet visar sig. Både genom hyrbilsmöjligheter men även med arrangerade turer i minibuss ledda av lokala guider. I vissa fall kan en promenad räcka.

– Vi är väldigt stolta över det engagemang som finns på Scandic och norrskenstjänsten till mobilen är ytterligare ett bevis på vilka härliga initiativ som tas ute på hotellen. 2013 är bästa året för norrsken, då känns det bra att vi kan ge bästa förutsättningar för våra gäster att uppleva detta, säger Karin Hellgren, PR- och kommunikationsansvarig på Scandic.

Norrskenstjänsten till mobilen finns tillgänglig under vintern. Användningsområdet kan senare utökas till andra delar av Scandic Ferrums friluftaktiviter som skidåkning, bergsbestigning, fiske med mera.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Jacob Dahlberg, Hotelldirektör Scandic Ferrum, tel 070-666 5792

e-post: jacob.dahlberg@scandichotels.com

Karin Hellgren, PR- och kommunikationsansvarig Scandic, tel: 0721-709 259

e-post: karin.hellgren@scandichotels.com

Kontakt

Scandic Hotels
Sveavägen 167, 113 46 Stockholm

Hemsida: http://www.scandichotels.se/

Om Scandics
Varje dag jobbar Scandics 6.600 medarbetare med ett enda mål – att du ska trivas. Som Nordens grönaste hotellkedja har vi alltid fokus på miljö, socialt ansvar och tillgänglighet. Scandic är Nordens största hotellkedja med 160 hotell i nio länder och sammanlagt 30 581 hotellrum med en omsättning på 842 miljoner EUR. Vi vill vara mer än bara ett hotell – en plats där människor träffas, jobbar och inspireras.

Lämna ett svar