Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Spektakulära upplevelser för alla sinnen planeras för arrangemanget Drömljus i Helsingborg 9-16 februari!

dromljus640
Fotograf/Källa:AoA/Richard Osborn

9-16 februari kommer arrangemanget Drömljus att förvandla centrala Helsingborg. För besökaren väntar en enastående kombination av ljusinstallationer, kulturaktiviteter och spännande upplevelser.

Vintermörka februari är inte mångas favoritmånad. Men denna gång kommer verkligen ljuset i februari, med famnen full av framtidsdrömmar, glädje, gemenskap och kreativitet. Underliggande tema för Drömljus är stadens långsiktiga vision som kommunfullmäktige fattade beslut om den 21 november.

– Med Drömljus vill vi ge helsingborgare och besökare en helt spektakulär upplevelse. Det talas nu mycket om Helsingborgs vision för år 2035. Med Drömljus önskar vi att människor upptäcker och reflekterar kring Helsingborgs nya långsiktiga vision på ett sätt som känns i hela kroppen, säger Birgitta Freudenthal, projektledare.

Medarbetare i Helsingborgs stad och externa samarbetspartners planerar nu intensivt för att rigga Drömljus.

– Vi gläder oss åt att riktigt många aktörer i Helsingborgs stadskärna är delaktiga i Drömljus. Kulturinstitutioner, fastighetsägare, kyrkor, butiker och hotell för att nämna några. Vi gör ljusfesten tillsammans för att lysa upp vår stad i vintermörkret, säger Birgitta Freudenthal, projektledare.

Ett av de många planerade inslagen är Luminariet Amococo på Sundstorget. Luminariet är ett 1000 kvadratmeter stort upplevelsecentrum, som bjuder på en drömsk labyrint av slingrande stigar och skyhöga kupoler. Det är inspirerat av österländsk arkitektur och gotiska katedraler som smälter samman i ett inspirerande monument till ljusets skönhet. Upplevelserna i Luminariet knyter an till stadens långsiktiga vision på ett poetiskt sätt.

– Ett besök i Luminariet tror jag kan bli ett minne för livet. Inte bara för de makalösa effekterna där och då utan verkligen stimulera till tankar om Helsingborgs vision och framtid, säger Josette Dahlin, ljusansvarig.

Moderna specialeffekter är långt ifrån allt som Drömljus erbjuder besökaren. Fler än 30 spektakulära ljusinstallationer kommer att lysa upp hela stadskärnan längs en vandringsrunda från norr till söder. Den som gillar att sticka kan vara med och sticka in det så kallade Sagoträdet i stadsparken. För dansglada blir det disco på Kullagatan och fest på Söder. Bland axplocken finns också en drömtunnel genom landborgen, en oväntad fickpark, ett lysande glashus, barnens cirkuspark, ett instickat sagoträd och mycket mer.

Mer information

Birgitta Freudenthal, projektledare Drömljus, 042-10 45 75

Josette Dahlin, ljusansvarig Drömljus, 042-10 58 56

 

Lämna ett svar