Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Båtmässan i Göteborg storsatsar på segling!

segelbatar800
Fotograf/Källa:Jorma Valkonen/ Svenska Mässan

Ännu fler ska segla, ännu mer! Båtmässan älskar segling och nu startar man ett långsiktigt samarbete med ett tiotal ledande svenska segelbåtsimportörer och båtbyggare.

Målet och ambitionen är att visa seglingens alla fördelar. Redan på den kommande Båtmässan 2-10 februari 2013 märks ett ökat utbud och större fokus på segling.

Det nya samarbetet mellan Båtmässan, segelbåtsimportörer och båtbyggare är färskt och den 8 januari sätter ”seglargruppen” sig ner för att dra upp riktlinjer angående hur man ska jobba för att öka seglingsintresset i Sverige.

– Jag är oerhört glad och nöjd över att vi kan jobba tillsammans året runt. Fler hjärnor och fler röster ger ett bättre genomslag. Och segling är värt att lyfta. Det är både en sport och en upplevelse, det är miljövänligt och på sjön får vi den exklusiva eftertraktade tystnaden som så många av oss söker, säger Bengt Wallin, ansvarig för Båtmässan.

Ett av de företag som ingår i det nya samarbetet är Lidköping Båtsnickeri som bland annat bygger segelbåtar av märket Swedestar Yachts.

– Vi vill presentera segling på ett silverfat och verka för att den kommande generationen ska få härliga seglarupplevelser. Båtmässan är ett perfekt tillfälle att visa upp sig på, säger Håkan Bengtsson, manager på Swedestar som har en båt nominerad till Årets båt som utses på Båtmässan.

– Ja, det är vår nya segelbåt Swedestar 415 som fått oerhört fina omdömen i tester och som premiärvisas inomhus på Båtmässan.

Även Anders Johansson på Bryggan i Västsom importerar den tyska segelbåten Hanse, ser fram mot att få jobba med att marknadsföra segling som företeelse.

– Hos en del finns en uppfattning att segelbåtar är trånga och opraktiska. Det kan inte bli mer fel. Dagens segelbåtar är rymliga och komfortabla med moderna hjälpmedel, inte som det var på 70-talet. Idag finns det självslående fockar, elektriska ankarspel och segel som är enkla att hissa vilket gör att en liten besättning lätt kan segla även större båtar. Vi vill visa praktiskt på Båtmässan hur dagens segelbåtar kan se ut och att man bor lika komfortabelt i en modern båt som i hemmet.

Båtmässans satsning på att lyfta segling innebär dels fler båtar på plats, dels olika scenprogram om och för seglare. Man bygger dessutom en ”seglingsbar” där man kan ta sig något att dricka och planera för kommande äventyr. Inspiration kan fås med råge från Stora Scen där temat är ”Förverkliga dina drömmar”. Även här ligger fokus på segling, exempelvis med tjejteamet från SCA i Volvo Ocean Race, den legendariske långfärdsseglaren Sven Yrvind, Tjörn Runt som fyller 50 år och att Stjärnbåten firar 100.

– Vi vill inspirera och visa upp seglingens enkelhet och många fördelar. För den som vill förverkliga sin dröm att komma ut på sjön är segelbåten ett perfekt alternativ, säger Bengt Wallin.

För ytterligare information kontakta:

Bengt Wallin (Båtmässan), tfn 0708-808068

Håkan Bengtsson (Lidköpings Båtsnickeri), tfn 0739-858810

Anders Johansson (Bryggan i Väst), tfn 0705-371754

Kontakt

Svenska mässan, Göteborg
Båtmässan

Telefon; 031-708 80 00

E-post; infomaster@batmassan.se

Hemsida; http://www.batmassan.se/

Facebook; https://www.facebook.com/batmassangbg

 

Lämna ett svar