Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Häftig outdoorblandning på Vildmarksmässan med allt från öken till glaciär!

Årets Vildmarksmässa bjuder på en skön mix av prylar, platser och upplevelser. Välj mellan slackline, höjdpunkter från en av världens mest berömda filmfestivaler, upplevelsefoton eller att bestiga en riktig glaciär.

Slacklineoriginalbild500

Bara en månad kvar till Vildmarksmässan, vårens höjdpunkt för alla som tycker att livet levs bäst utomhus. Projektledaren Lena Bergman bubblar nästan över av förväntan när hon delar med sig av några av mässans höjdpunkter.

– I år har vi så otroligt mycket roliga aktiviteter att erbjuda besökarna, bland annat genom samarbetet med Scandinavian Outdoor Games. De kommer både ha elituppvisningar och prova-på inom bland annat mountainbike, parkour och slackline-lina. Outdoor fast inomhus, så att säga.

Den som hellre vill planera för längre resor kan till exempel hälsa på hos Pathfinder, som ger smakprov från Banff Film festival och föreläser om äventyrsresor. Dags för en skattjakt i Marocko med ungarna, kanske?

Som vanligt passar många av de stora tillverkarna på att visa produktnyheter på mässan, både inom kläder och annan utrustning. Det blir också fotoutställning; en idé som hade premiär förra året och blev så uppskattad av besökarna att det blir repris i år – fast med nya fotografer förstås.

– Det är många som gillar att se riktigt bra foto inom det här området, och i år kommer vi ha fyra fotografer som delar med sig av sina bästa bilder inom actionsport, naturfoto, djur och fåglar. Bland annat kommer Patrik Lindqvist som tagit helt underbara vinterbilder både från svenska fjällen och från Alperna, säger Lena Bergman.

Sist men inte minst kommer besökarna få möjlighet att kliva upp på en riktig glaciär. Jo faktiskt, det är en kalvad del av Salajeknaglaciären som på sin väg från Arjeplog till Stockholms universitet stannar till på Vildmarksmässan. Bland annat närvarar regeringens Arktiska Råd för att uppmärksamma klimatfrågorna, men för Vildmarksmässans besökare blir detta också ett unikt sätt att möta ett halvt ton urtidsis och få en försmak av kommande klättringsupplevelser.

Välkommen till Vildmarksmässan 7-10 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan är öppen torsdag 12-20, fredag 12-20 och lördag-söndag 10-18. Parallellt pågår även Sveriges största båtmässa Allt för sjön (2-10 mars).

Stockholmsmässan
Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Vår hemsida: http://www.stockholmsmassan.se/

 

Om Stockholmsmässan

Stockholmsmässanär en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

 

Lämna ett svar