Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

ICEHOTEL lanserar sommaräventyr i vildmarken!

Från och med juni 2013 har ICEHOTEL’s besökare en rad nya vildmarksäventyr att upptäcka kring Jukkasjärvi och Torneälven. Nysatsningarna inkluderar Stand Up Paddling (SUP), cross country cykling och ICEHOTEL Challenge Park – en adrenalinfylld höghöjdsbana komplett med zipline högt uppe bland trädtopparna. De nya äventyren kommer att finnas tillgängliga med guide flera gånger per vecka och blir ett tillägg till favoritaktiviteter som forsränning och isskulptering.

forsranning640

TRAC – Äventyr på olika höjder

ICEHOTEL’s satsning har samlingsnamnet TRAC (Torne River Adventure Center) och leds av en grupp vildmarksexperter inom företaget och är resultatet av noggrann research. De nya aktiviteterna är anpassade till människor med olika önskemål både när det kommer till adrenalinkickar, såväl som fysisk utmaning. Alla aktiviteterna leds av erfarna guider och utgår från äventyrscentret vid Torneälven som även erbjuder bastu, en lounge med möjlighet till lättare måltider och en naturlig samlingsplats för umgänge. Mikael Kylmäniemi, avdelningschef på ICEHOTEL Adventure, säger:

Vi ser fram emot att sjösätta planerna och hoppas att det blir en spännande sommarsäsong. Projektet har varit på gång i ett år nu så vi är nyfikna på att se och höra gästernas reaktioner. Vi vill skapa nya sätt för människor att uppleva vildmarken här i Jukkasjärvi och skapa en mötesplats vid Torneälven även under sommaren, där ICEHOTEL står vintertid.

TRAC’s cross country (XC-) cyklar har valts ut i samarbete med Team Sportia, en av Sveriges ledande sportkedjor. ICEHOTEL kommer att kunna erbjuda både klassiska och motordrivna XC-cyklar, ett alternativ för de gäster som föredrar en extra knuff i kuperad terräng. SUP är en av de hetaste surfingtrenderna i Skandinavien just nu och som en av de tekniskt enklaste formerna av surfing är det en perfekt dagsaktivitet på Torneälven. TRAC Challenge Park erbjuder en höjhöjdsbana med zipline i skogsmiljö med en högsta höjd på 18 meter. ICEHOTEL kommer även att erbjuda midnattsolsturer med traditionell älvbåt och skräddarsydda fisketurer i Luspen, en välbevarad hemlighet bland sportfiskekretsar som ett av världens bästa harr- och öringsvatten.

ICEHOTEL’s grundare, Yngve Bergqvist, introducerade guidade forsränningsturer i Sverige och Europa på 1970-talet och den berömda sträckan som startar vid ICEHOTEL och avslutas i forsen längre ner på Torneälven är en av de mest originella äventyren av sitt slag. Bergqvist säger:

Vi har utforskat forsarna med forsränningsbåtar och kajaker i över fyrtio år. Efter en lång och intensiv vinter, släpper isen sitt grepp om älven på våren och det är en fantastisk känsla att ta sig fram över vågorna i Torneälven igen. Jag kombinerar oftast forsränningen med en fisketur nedströms – det är faktiskt bättre nu än någonsin!

För de gäster som lockas av tanken på att sova i fem minusgrader, ta en drink i isglas eller skulptera i is, så är summer ICEHOTEL öppet under sommarmånaderna. I Art Center, en av de specialbyggda isförvaringshallarna på området, finns sommarversionen av ICEHOTEL komplett med ICEBAR by ICEHOTEL Jukkasjärvi.

ICEHOTEL
Marknadsvägen 63, 98191 Jukkasjärvi

Vår hemsida; http://www.icehotel.com/

 

En kommentar till “ICEHOTEL lanserar sommaräventyr i vildmarken!

Lämna ett svar