Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

ISKALLT HOTELL MITT I ÅRES SKIDSYSTEM

Årets stora nyhet i Åre, Igloo Åre har äntligen öppnat upp dörrarna.

iglooare7

I ett av Skandinaviens tuffaste klimat, på nästan 900 m.ö.h ligger den lilla igloobyn djupt inbäddad bland fjällbjörkarna.

Vi hade en tuff inledning när snön inte ville komma, men efter ett par snöoväder så är vi åter på banan och nu står ett antal igloor på plats, både för övernattning och middag, säger Håkan Hising, ägare och igloovärd.

Konceptet är enkelt, du behöver bara klä dig ordentligt, fortsätter Håkan. Du tar sista liften upp med VM 8:an och väl uppe bjuds du på varm dryck, snöskovandring och 3-rätters middag. Efter middagen väntar spabadet med en fantastisk utsikt över Åredalen. Sen, när du är både varm, mätt och trött är det dags att krypa ner i din sovsäck och sova gott hela natten.

Hittills är vår yngsta övernattande 4 år. Det gick utmärkt, han hade pratat i veckor inför äventyret som väntade, säger Katarina Lidberg, ägare. Andra nationaliteter är bland annat engelsmän, holländare, amerikaner, sydafrikaner, finnar och även en indier. Han tyckte dock att det var lite kallt, han hade ju inte sett snö tidigare, fortsätter Katarina.
Om Igloo Åre
Igloo Åre är årets nyhet i Åre. Igloo Åre byggs helt i natursnö på 900 m.ö.h i ett av Skandinaviens tuffaste klimat. Platsen är väl vald, och ligger inbäddad bland fjällbjörkar och meterdjup snö. Igloo Åre håller öppet från 31 december till 7 april 2013. Här kan du bo, äta, bada i ett vintrigt och kallt äventyr, både för stora och små.

Kontakt
Igloo Åre
Edsåsen 207, 830 10 Undersåker

Hemsida; http://www.iglooare.com

Lämna ett svar