Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Mathantverksturné når Kronobergs län

Nu är det dags för Kronobergs län att gästas av den mycket uppskattade mathantverksturnén!

mathantverk

Torsdagen den 14 februari kl 10-16 kommer Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk, tillsammans med kocken och matkreatören Ulrika Brydling till Korrö i Linneryd. Eldrimner berättar om sin verksamhet, möter mathantverkare och kockar och i köket kombineras rätt efter rätt ihop av deltagarnas medtagna produkter.
Ulrika Brydling som idag driver restaurangen ”Brydlings på Åhléns” har mångårig erfarenhet av att skapa mästerliga menyer där mathantverk utgör kärnan.

Eldrimner reser genom hela Sverige för att samla och möta landets mathantverkare, kockar och krögare. Ulrika Brydling är med på hela turnén och kreerar och inspirerar i köket där deltagande kockar också får vara med och jobba.

Eldrimner presenteras av Bodil Cornell, verksamhetsledare och eldsjäl. Det nationella resurscentrat för mathantverk erbjuder kunskap och utveckling och arbetar hela tiden aktivt för att branschen ska blomstra och synas.

– Mathantverket kommer att spela en viktig roll för jordbrukets överlevnad i Sverige i framtiden, säger Bodil Cornell.

Korrö Ligger utanför Linneryd mellan Växjö och Karlskrona.
Vägbeskrivning

Eldrimner

är Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk. Vi hjälper mathantverkare i starten och i utvecklingen av företagen. Vi ger råd och stöd, inspirerar och förmedlar kunskap. Hos oss är företagarna med och formar verksamheten.

Mathantverk

är en varsam förädling av i huvudsak lokala råvaror, i liten skala, ofta knuten till gården. Man arbetar med naturliga processer och människan och handen är närvarande genom hela produktionskedjan. Det småskaliga mathantverket ger unika produkter med smak, kvalitet och identitet som inte industrin kan ta fram.

Kontakt
Eldrimner – nationellt resurscentrum för mathantverk
Ösavägen 30, 836 94 Ås

Vår hemsida; http://www.eldrimner.com/

Lämna ett svar