Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hela listan med stora och små sportlovsnyheter i Säfsen!

Satsningen på att göra Säfsen enklare och bekvämare för nybörjare och medelgoda skidåkare pågår ständigt båda före, under och efter skidsäsongen.
Inför sportloven har vi sammanställt samtliga stora och små nyheter som kommer våra gäster tillgodo.

barn_safsen640

”Vi har en ständig dialog med våra gäster och de ger oss många förslag och önskemål. Till exempel årets stora nyhet Skidbussen är något som många gäster efterfrågat. Vi jobbar varje dag för att göra Säfsen till det enklaste stället för barn, ungdomar och vuxna att lära sig åka skidor på.” säger Jonas Andersson, anläggningschef.

Samtliga nyheter på Säfsens Resort i vinter.

Skidbussen

Skidbussen tar dig enkelt mellan stugan och backen och tillbaka igen. Den går hela dagen och även på kvällen och ditt skipass gäller som biljett ombord. Parkera bilen och koppla av.

Föräldrar kan dela på ett skipass

”Föräldrapasset” är ett nytt skipass som två föräldrar kan dela på. Perfekt när man har små barn som inte åker skidor och behöver passning. Finns från dagkort upp till 7 dagar.

Skipasset laddat med fördelar.

I år är ditt skipass laddat med mycket mer än bara utförsåkning. På 6-dagars skipass eller längre ingår många fördelar, bland annat exklusiv morgonskidåkning före liftarna ordinarie öppning, 2 för 1 på en skidlektion och rabatter på skidslipning, vallning och sportkonfektion. Även 4-dagars skidpasset har många fördelar inkluderade.

Fler ställen för picknick

Vi har byggt tre stora läktare vid foten av backen. Vända i sydläge är de den perfekta platsen för en picknick eller för att vila benen. Bredvid Wärdshuset har vi skapat Grilltorget som med sin jättekåta och slogbodar är stället att vara på om du vill grilla din egen lunch.

Ny stor uteterrass

Njut av god mat och fika utomhus på den stora terrassen vid foten av backen på Solbergets Wärdshus & Café. Sjunk ner i sköna utemöbler och vila benen.

Alltid sköna pjäxor med Boot Doc

Det viktigaste och mest personliga i skidutrustningen är pjäxorna men vi vet också att de kan vara det största problemet. Vår nyinflyttade pjäxdoktor gör individuellt anpassade pjäxor som är både skönare och varmare. Du kan njuta och åka mer skidor helt enkelt.

Tenson Ski store

I samarbete med Tenson har vi öppnat en butik där du kan göra ett bra klipp på allt från skidkläder till allt det andra som hör till ett aktivt liv i vildmarken.

Nya aktiviteter för barnen.

Nya skattjakten är en aktivitet där man med hjälp av ledtrådar tar sig runt på skidor på jakt efter skatten. Ny skatt varje dag.

Lättare att hitta rätt backe.

Vi har gjort det lättare att hitta rätt i skidområdet med nya tydliga skyltar och hänvisningar. Nu riskerar ingen att hamna i de svarta backarna av misstag.

Vasaloppspreparerade längdskidor på skiduthyrningen.

För motionärer och de som uppskattar en högre nivå på sin utrustning erbjuder vi nu riktig bra grejer med vasaloppspreparering för bästa glid och fäste.

Temakvällar i Smedjan bar.

Vi anordnar allt från barndisco till barkvällar vid stora sportevenemang och fotbolls- och hockeymatcher.

För ytterligare information

Jonas Andersson, anläggningschef Säfsen Resort, 070-417 24 50, ja@safsen.se

Läs mer på hemsidan; www.safsen.se 

 

Kort om Säfsen Resort

 

SÄFSEN är en upplevelsedestination i sydvästra Dalarna med verksamhet året runt.

 

I vårt alpina centrum finns 16 nerfarter, 6 liftar, 115 kilometer skidspår, ett omfattande utbud av snöaktiviteter och ett särskilt skidområde för barnen – Filuriland.

 

Under barmarkssäsongen: 450 kilometer MTB-leder, 17 000 hektar jaktmark, 175 sjöar för sport- och ädelfiske, kanot-, rid-, och vandringsleder samt massor av naturnära upplevelser för alla åldrar.

 

Vi erbjuder konferensmöjligheter för upp till 400 personer, 1300 bäddar i timmerstugor samt mat och dryck i restauranger med innovativa och ambitiösa kök. Säfsen Konferens är en del av Svenska Möten.

 

En kommentar till “Hela listan med stora och små sportlovsnyheter i Säfsen!

Lämna ett svar