Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vemdalen är på Vildmarksmässan 7-10 mars!

Bilden ovan:  Ridning i Vemdalen Foto:Jocke Lagercranz/Härjedalsbild

Vemdalen har bland annat tagit fram en unik mobil-app så gästerna kan ta del av dagsaktuell information om evenemang, aktiviteter och erbjudanden i trakten. Dessutom väder, spår- och ledkartor som också ökar säkerheten på fjället.

Vemdalen är ett stort område bestående av ett flertal orter med ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. Destination Vemdalens app är ett led i att förbättra turistinformationen och ge besökarna de bästa förutsättningarna att uppleva mångfalden i området.

CyklingVemdalen680
Cykling i Vemdalen, Foto:Jocke Lagercranz/Härjedalsbild

– Dagens teknik och mobiler skapar helt nya möjligheter att förbättra för våra besökare och det måste vi självklart nyttja. Med en app kan informationen lätt hållas aktuell och uppdaterad och den blir nu mer tillgänglig för våra besökare eftersom mobilen alltid är med och alltid på, säger Andreas Edholm, VD för Destination Vemdalen.

golf680
Golf i Vemdalen, Foto: Bosse Johansson

Vemdalen är populärt inte minst för sina fjäll, så självklart innehåller appen väder, spår- och ledkartor (fungerar även offline, det vill säga utan uppkoppling till mobilnätet). Du kan se var på kartan du är via GPS, hur leden går och kompassen visar åt vilket håll näsan pekar. Detta är inte minst viktigt för att öka fjällsäkerheten.

fiske680
Flugfiske i Vemdalen, Foto:Jocke Lagercranz/Härjedalsbild

Appen innehåller också kalendarium, restauranger och företagsinformation. Kort och gott – allt du kan tänkas behöva för att känna dig som hemma i Vemdalen.

På Vildmarksmässan kommer Vemdalen även låta besökarna provsmaka ost från Kullens Gårdsmejeri, bröd från Klövsjö Stenugnsbageri samt rökt björnkött.

Vemdalen alla årstider Web: www.vemdalen.se

Adress:

Destination Vemdalen
Vemdalsskalet, Nya Landsvägen 40, 840 92 Vemdalen

Fakta Destination Vemdalen

Destination Vemdalen AB bildades 1 december 2009 och har idag 84 delägare, alla med intresse i destinationen och dess framtida utveckling.
Avståndet till Stockholm är 48 mil och Destination Vemdalen är mest känd som en stark skidort med 34 liftar och 55 nedfarter. Sommartid besöker turister Vemdalen framförallt för naturupplevelser och aktiviteter så som ridning, vandring, fiske och golf.