Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Upplev Skåne under Eurovision!

Rhododendron på Sofiero, Helsingborg, Fotograf/Källa:Lena Birgersson

Malmö och Skåne har mycket att erbjuda besökare i maj. Oavsett om det är Eurovisionfinalen eller något annat som lockar så finns det gott om möjligheter att kombinera ett besök eller möte med en rad olika upplevelser. Det finns fortfarande ledig kapacitet på allt ifrån lyxhotell till campingar och stugbyar, och med kollektivtrafiken går det snabbt och lätt att ta sig runt.

Malmö är den minsta värdstaden för en Eurovisionfinal de senaste 20 åren. Bland argumenten för valet av Malmö nämns bland annat att en mindre stad kan genomsyras av evenemanget på ett sätt som aldrig en större stad kan göra. Den svenska ledningsgruppen för Eurovision 2013 vill utöka spelplatsen långt utanför arenan. Redan vid ankomsten till någon av flygplatserna eller tågstationerna ska besökaren känna delaktighet i detta megaevent.

Eurovisionyran sträcker sig även långt utanför Malmö, med bland annat musikevenemang och förfester på schlagertemat. Men det finns även mycket annat att uppleva i Skåne i maj:

På Österlen går den årliga Matrundan av stapeln för sjätte säsongen under Kristi Himmelsfärdsveckan den 4-12 maj. Besökarna bjuds på nya spännande upplevelser med kulinariska förtecken hos Matrundans nu drygt trettio medlemmar.

Österlen fortsätter i matens tecken, med Sparrisdagar i Skillinge den 18-19 maj. Passa på att njuta av dessa spröda primörer när Österlensparris firar 15-årsjubileum.

Samma helg inleds Rhododendronsäsongen på Sofiero slott norr om Helsingborg. Guidade turer till denna blomsterprakt erbjuds premiärhelgen.

För den som vill fortsätta på den musikaliska linjen pågår årets Siestafestival i Hässleholm den 30 maj till 1 juni. Festivalen startade 2003 och har nu vuxit till en stark festival med runt 10 000 besökare.

Den som vill komplettera Schlagertemat i Malmö med en operaupplevelse kan passa på att besöka Malmö Opera som sätter upp Trollflöjten fram till den 30 maj.

Sök och boka evenemang och boende i hela Skåne på www.visitskane.com

En kommentar till “Upplev Skåne under Eurovision!

Kommentarer inaktiverade.