Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

TUR 2013, Göteborg 21-24 mars

Fotograf/Källa:Fotograf Anna Sigvardsson / Svenska mässan

Intresset stegras inför TUR 2013: hela 91 länder och regioner finns representerade vid årets mässa. Och den nya B2B-avdelningen är redan slutsåld!

– Det känns att vi prickat helt rätt säger Lisa Callert, mässansvarig för TUR 2013.

• Efter en nedgång i det internationella deltagandet 2011 (79 utställande länder och regioner) och 2012 (79) är årets TUR tillbaka kring ett hundratal nationer: 91 är anmälda idag, drygt två veckor före mässtart.

– Vi är tillbaka där vi ska vara. TUR är en i hög grad internationell mässa, ett besök här ska kännas som en jorden runt-resa, säger Lisa Callert.

• Störst i utlandsavdelningen är Turkiet med 374 kvm, uppdelat på tre montrar. Därnäst Spanien med 160 kvm. Bland andra storsatsande länder märks Grekland, Italien, Marocko, Polen, Sydafrika, Tyskland och USA.

Ett antal nationer återvänder efter flera år eller är helt nya som utställare på årets TUR: Burma, Mongoliet, Jamaica, Lesotho, Liechtenstein, franska Saint Martin och Schweiz.

• I Sverigeavdelningen satsar bl.a. SJ, Bohuslän, SCR, Dalsland och Halland stort.

• Det mesta talar för ett högt tryck på TUR 2013. Det är t.ex. slutsålt i Trade Pavilion, B2B-satsningen som får premiär på årets mässa och som enbart är öppen under fackdagarna, torsdag och fredag (halva dagen).

– Oerhört roligt! Ett 50-tal företag har bokat in sig. Alla minimontrar är sålda, liksom mötesmiljöerna i Global Point-loungen, berättar Lisa.

Men om någon vill boka plats nu, strax före mässtart?

– Det blir svårt. Möjligen kan vi få in ett ståbord någonstans…

TUR är sedan 1984 den ledande nordiska mötesplatsen för rese-, turism- och mötesnäringen. TUR 2013 äger rum på Svenska Mässan i Göteborg 21-24 mars.

Vill du veta mer?

Lisa Callert, mässansvarig för TUR på Svenska Mässan, tfn 031-708 82 16. Farhad Kakavand, biträdande mässansvarig, tfn 031-708 81 44.

Mer information: www.tur.se

Om Svenska Mässan

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Adress
Svenska Mässan
Mässans Gata/Korsvägen, 412 94 Göteborg

Vår hemsida: http://www.svenskamassan.se/