Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Världsmästare i Freestyle på plats i Åre!

Åre – Puckelpist, Fotograf/Källa:Ola Rockberg

Åre arrangerar världscup i Freestyle med Puckelpist och Ski Cross på programmet, 14-17 mars 2013. Åre är därmed en av ett fåtal arrangörer som står värd för tre världscuptävlingar i skilda grenar under samma kalenderår. De nyblivna världsmästarna från VM i Voss är på plats och närmare 400 stycken aktiva med ledare och tränare fördelade på 20 nationer ska göra upp om de sista världscuppoängen innan världscupavslutningen i Sierra Nevada.

– Skicross har utvecklats mycket under de senaste åren och vi bygger ett starkt lag som skall göra upp om medaljerna i OS i Sotji nästa år. Nu är vi sugna på att visa hemmapubliken vad vi kan och för de andra nationerna, visa upp Åre som arrangörsort säger sportchef Tommy Eliasson, Svenska Skidförbundet.

Arrangörsstaben med World Cup Åre AB och Åre SLK har förberett de två arenorna och räknar med sportslig underhållning i världsklass. Puckelpisten körs i slalombacken i centrala Åre och Skicrossen körs i störtloppet, Sveriges alpina nationalarena.

– Puckel- och parallellpuckelpist är ren och skär underhållning. Med Per Spett och Co:s framgångar i Voss kommer de garanterat hem med självförtroende och bjuder oss på publikfriande åkning i högsta fart, säger Anders ”Mascot” Olofsson, Organisationsansvarig för Puckelpist WC.

freestyle680
Fotograf/Källa:Jesper Blomqivst

Sverige startar med åtta stycken puckelpiståkare och fem stycken Skicrossåkare. Kvalen genomförs som enskilda tävlingar medan Skicrossfinalerna görs upp i heat om fyra åkare.

– Publiken kommer att underhållas med musik, rafflande åkning, bra speakers, DJ:s och kringarrangemang för hela familjen. Det här blir rock´n roll och värdiga tävlingar för Åre som med dessa tävlingar genomfört tre världscuparrangemang under samma säsong säger Karin S Halvarsson, Organisationsansvarig, World Cup Åre AB

För ytterligare information www.worldcupare.com