Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Hultsfredsfestivalen flyttar till STOXA!

MaskinExpo i maj, Hultsfredsfestivalen i juni! STOXA tar nästa steg på vägen att etablera sig som Stockholms nya område för stora utomhusevenemang. Vid en presskonferens på Berns imorse släpptes nyheten – Hultsfredsfestivalen lämnar Hultsfred och flyttar till STOXA 12 km från Arlanda.

Kommentarer från FKP Scorpio, arrangör av Hultsfredsfestivalen:

Tider förändras, behov uppstår och möjligheter uppenbarar sig. Dessa tre anledningar tillsammans har lett oss till att ta ett viktigt beslut. I år flyttar vi Hultsfredsfestivalen från Småland till Stockholm, från Hultsfred till STOXA i Sigtuna kommun. För att tillfredsställa artister, festivalbesökarna och våra egna visioner är det med blandade känslor vi lämnar en legendarisk plats, samtidigt brinner vi av entusiasm över vad vi har framför oss.

Den nya platsen ligger 40 km norr om centrala Stockholm och endast 10 km från Arlanda flygplats.

Området är beläget på en gammal golfbana med öppet grönområde och vacker natur. Här kommer vi att bygga ett grymt festivalområde i direkt anslutning till en campingplats med stor kapacitet.

Det är ett unikt område som gör att vi behåller känslan av en klassisk campingfestival i naturen, med den stora skillnaden att centrala Stockholm bara är en kollektivtrafiksresa bort. Vi gör det med andra ord möjligt för festivalbesökaren att pendla till och från området, för de som väljer att bo hemma eller föredrar en hotellsäng framför liggunderlag.

Genom flytten till det nya festivalområdet på STOXA, ges vi svängrum att utveckla Hultsfredsfestivalen på nya, spännande sätt i riktningar som tidigare inte var möjliga.

Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Hultsfreds kommun för deras samarbete under de här två åren vi arrangerat festivalen, speciellt kommunchef Lars Rönnlund och kommunalråd Lars Rosander.

Vi passar även på att presentera tre nya artister som följer med oss på vår resa – den norska indieduon Kings of Convenience, fenomenala sångfågeln Sibille Attar och hyllade, albumaktuella Nordpolen sluter upp till den redan fantastiska skaran av artister som i år kommer spela på en numera historisk Hultsfredsfestival.

Mer info: www.hultsfredsfestivalen.se

Läs mer om artisterna i dagens släpp på: www.hultsfredsfestivalen.se/artister

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum i STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, Michael Kiwanuka, John Talabot, Nightlands, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head Noonie Bao mfl. Biljetter via Eventim.se/hultsfred