Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Tunga namn till Jönköping och motormässan på Elmia!

Bilden; Lincoln Zephyr 1937. Foto: Tim Sutton

Till Bilsport Performance & Custom Motor Show, 29 mars – 1 april, kommer flera internationella utställare. James Hetfield, från hårdrocksgruppen Metallica, har låtit bilbyggaren Rick Dore bygga en alldeles fantastisk Lincoln Zephyr. Tidigare Jönköpings- numera Kaliforniabon Bernt Karlsson har skapat framtidens El Camino som i höstas premiärvisades på SEMA i Las Vegas. Till Elmia i påsk kommer också verkliga tungviktare av högsta klass, två hårt stylade lastbilar.

Metallica-gitarristen James Hetfield har låtit göra något alldeles speciellt av ett orört exemplar som stått undanställt sedan 60-talet. Det är sjunde bilen som Rick Dore bygger till kändisen. Den mörkröda skönheten är en Lincoln Zephyr från 1937, coupémodell, som just nu skeppas över till Skandinaviens största motorshow.

Före detta Jönköpingsbon Bernt Karlsson har med delar från tre olika bilmodeller byggt en El Camino.

holden680
Bilden; Holden8R; Foto: Peter S Linney.

Bilen heter Holden8R och är sammanfogad av märkena Pontiac, Holden och Camaro. På SEMA belönades det imponerande bygget bland annat med ”Best GM Vehicle of the Show” där också General Motors meddelade Bernt att de är på gång med samma koncept. Det är bara det att svensken hann före det gigantiska bilföretaget…

I hall D finns också två verkliga tungviktare att beskåda. Den ena är en Scania R480 Highline asfaltbil med indianmotiv, Big Chief, som vann Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show i höstas och placerade sig i toppen i Nordic Trophy 2012 på Elmia. Den maffiga lastbilen ägs av Thord Gahne från Gotland.

Den andra, en ny Volvo FH, kommer att visas i Jönköping och är byggd av den danske customkungen själv, Henrik Guldager, som vunnit Nordic Trophy hela sju gånger! Hemlighetsmakeriet har varit stort, så räkna med något alldeles, alldeles extra.

– Det känns otroligt bra att ha fordon av så här hög kvalitet att visa upp under påskhelgen, säger Eva Holmberg, projektsamordnare.

Hemsidor; http://www.custommotorshow.se/ och http://www.elmia.se/custommotorshow/


Om Albinsson & Sjöberg

Albinsson & Sjöberg är Nordens största motorförlag och ingår i den familjeägda mediekoncernen FabasGruppen AB som bedriver verksamhet i Sverige, Norge, Polen och Ryssland. Koncernen, med huvudkontor i Karlskrona i Sverige, har närmare 120 anställda och omsätter 200 MSEK. FabasGruppen ger ut månadstidningar, specialtidningar och böcker, har intressen inom mässbranschen och tidningsdistribution, samt driver webbsajter med inriktning huvudsakligen på motor och teknik. Därutöver produceras ett 20-tal egna mässor och event med anknytning till motor. Förlaget driver också Albinsson & Sjöberg Bilmuseum och Karlskrona Porslinsmuseum.

Adress:
Albinsson & Sjöberg
Östra Hamngatan 1, 371 23 Karlskrona