Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Geek Girl meetup på Tekniska museet!

Foto: Anna Gerdén

Med knappt två månader kvar till årets Geek Girl Meetup har nu anmälan öppnat. Förra året deltog flera hundra nördiga tjejer, och med ett imponerande program av föreläsare, workshops och aktiviteter för nätverkande på temat Enter Space ser årets upplaga ut att bli en ännu större succé.

När Geek Girl Meetup arrangerades på Tekniska museet 2012 var det en stor succé – 250 nördiga tjejer samlades för att prata data, programmering, teknik, forskning, innovation och startups. Den 25-26 maj är det dags igen, och vi kommer att utforska och upptäcka galaxer, Sci-Fi, spel, astronomi, satelliter, rymdquiz, kodning, programmering, design, innovationer, teknikutveckling och robotar.

Cecilia Hertz, VD på Umbilical Design som berättar om sitt arbete med rymddesign i samarbete med NASA och den europeiska rymdorganisationen ESA. Carolina Gomez Lagerlöf från Patentverket gör en djupdykning bland patentansökningar på gränsen mellan rymdforskning och science fiction, och Tess Lindberg berättar om Jerrie Cobb som kunde – och borde – första kvinnan i rymden.

Geek Girl Meetup är en okonferens för tjejer som är intresserade av webb, teknologi och innovation. Tanken med en okonferens är att alla som deltar är också med och bidrar till konferensen – till exempel genom att hålla ett föredrag, ha en workshop, vara moderator, fotografera, twittra, livesända, projektleda eller programmera. Sedan Heidi Harman och Andie Nordgren startade Geek Girl Meetup för fyra år sedan har nätverket spridit sig och samlar kvinnliga nördar både över hela Sverige, men också till Köpenhamn, Berlin, London, Hongkong, Mexiko, och Norge.

Syftet med Geek Girl Meetup är att stärka kvinnors innovationskraft genom att lyfta, stödja kvinnliga förebilder inom teknik och entreprenörskap och skapa och möjliggöra aktiv kunskapsutväxling genom nya nätverk, mötesplatser och resurser.

Geek Girl Meetup på Tekniska museet
Tid: 25-26 maj 2013
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7 Stockholm

Anmälan: http://simplesignup.se/event/21158-geek-girl-meetup-2013-enterspace

Delar av konferensen livesänds på webben.
Följ Geek Girl Meetup på Twitter och på hashtaggen #GGM13.
För mer information: www.geekgirlmeetup.com/stockholm

Kort om oss
Tekniska museet verkar för att öka allmänhetens och speciellt ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap på ett lustfyllt och inspirerande sätt. Museet har också i uppdrag att förvalta och vårda Sveriges industriella och tekniska kulturarv. Tekniska museet är Sveriges största tekniska museum och hade 276 337 besökare 2012.