Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Prova tandemhoppning!

Fallskärmshoppning är en fantastisk upplevelse – först fritt fall i 200 km/t från 4000 m, sedan en skön färd under fallskärm ner mot jorden igen med en hänförande utsikt. Genom att göra ett tandemhopp får du uppleva hela känslan av att hoppa fallskärm utan att gå någon kurs.

Det ställs inga hårda krav för att göra ett tandemhopp men det finns ändå vissa begränsningar.

Ålder

För tandemhopp finns ingen åldersgräns, men är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd. Våra yngsta passagerare är runt 10 år och de äldsta är över 80 år.

Längd och vikt

För att selen du är fastspänd med skall passa får du inte vara kortare än 140 cm eller längre än 200 cm. Den övre viktgränsen är 100 kg, någon undre gräns finns inte. Eftersom de här gränserna är satta utifrån de säkerhetskrav som tillverkaren av fallskärmen har satt så håller vi hårt på dem och gör inga undantag.

Hälsan

Du behöver inte vara Stålmannen för att göra ett tandemhopp. Känner du dig fullt frisk så kan du hoppa. Glasögon eller linser är inget hinder och faktiskt inte heller höjdrädsla.

Tänk dock på att kroppen utsätts för påfrestningar i samband med hoppet. Luften på 4000 meter innehåller mindre syre och du kommer att ha högre puls än normalt. Du utsätts också för ett ryck när fallskärmen öppnar sig. Det är inga problem för en frisk person men har du någon typ av sjukdom skall du alltid konsultera med din läkare innan du hoppar.

Vi hoppar april till oktober, presentkort går att köpa året om.

Vi hoppar i Vårgårda och på Näsinge flygfält utanför Strömstad.

Kontakt och bokning

E-post: info@tandemhopp.se

Telefon; 070-759 34 83

Mer information: http://www.tandemhopp.se/