Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Succé för nya Varvsstafetten!

Fotograf/Källa:Ben Roberts

Det är ett otroligt tryck på startplatserna till den nya Varvsstafetten i Slottsskogen i Göteborg – redan 25 000 lag anmälda!

Fram till och med den 31 mars kunde företag och kompisgäng anmäla sig till en lägre anmälningsavgift, och tusentals valde att under sista dygnet kasta in en anmälan.

Efter att GöteborgsVarvsorganisationen i natt har kontrollräknat alla anmälningar kan man nu konstatera att över 25 000 lag är anmälda! I varje lag deltar 5 personer, som springer 4 km var, vilket innebär att 125 000 löpare kommer att springa totalt 50 000 mil i Slottsskogen den 15 maj.

– Vi har en vision om att ha igång minst 100 000 deltagare i olika Varvsaktiviteter under året, att vi nu skall ta emot så många löpare under en dag och vid en premiärtävling känns otroligt fett, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

clowner650
Fotograf/Källa:Jeff Johns

Bilden ovan;
GöteborgsVarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. GöteborgsVarvet bidrar även till välgörenhet. Sedan 2011 har GöteborgsVarvet samlat in 3,9 miljoner kronor till välgörande ändamål. GöteborgsVarvet samarbetar 2013 med Clowner utan Gränser, Mentor och Stadsmissionen, som kommer att dela på 1,3 miljoner insamlade kronor i år.

Göteborgs nya matbutik på nätet mat.se, som är officiell leverantör av matpaket till Varvsstafetten får nu en rejäl utmaning.

– Vi har på kort tid lärt oss att leverera färsk mat till många göteborgare, men att förse alla deltagare i Varvstafetten med matpaket kommer bli en stor logistisk utmaning för oss. Givetvis kommer vi att lösa det på något sätt och ett alternativ vi funderar på är att köra hem maten till deltagarna dagen innan stafetten, för att vara på den säkra sidan. Det är ju ändå det vi är bäst på – att köra hem maten till våra kunder, säger marknadsdirektör Anders Jacobsson på mat.se.

– Jag skulle aldrig ens kunna drömma om ett sådant gigantiskt intresse för en löparstafett i Göteborg. Det är ju så man tror att det inte är sant, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger med ett leende.

Störst i världen bland löparstafetter är sedan tidigare DHL-stafetten i Köpenhamn, som årligen lockar just 25 000 lag.

Länkar:
Läs mer om Varvsstafetten
Anmäl ett lag
Ladda upp med ditt lag på stafettsajten på jogg.se
Se anmälda lag
Läs mer om DHL-stafetten
Handla på mat.se

GöteborgsVarvet, som mäter en halv maraton (21 097,5 meter), avgörs den 18 maj 2013 för 34:e gången sedan premiären 1980. Under GöteborgsVarvetveckan genomförs även Varvsstafetten, Stav, Special, Lilla, Mellan och Mini GöteborgsVarvet.