Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

327 körsångare fyller Kalmar Slott med skönsång!

Fotograf/Källa:Christian Alsing 

På lördag den 4 maj samlas hela 327 körsångare i olika åldrar på Kalmar Slott – den yngsta är fem år och den äldsta är pensionär. Tillsammans kommer de att fylla alla slottets vrår med vackra toner. Vårskriket ljuder från det att du närmar dig slottet kl. 18 fram till kl. 22 på kvällen. Från salar, kyrka, fängelsehåla, postejer, borggård och sjöslätt kommer sammanlagt 13 körer att bjuda på vacker sång. I vårskymningen ger de sedan en gemensam avslutningskonsert på Yttre Borggården medan eldpojning lyser upp vårhimlen.

– Det var helt magiskt förra året. Musik och sång gör sig alldeles underbart i de flesta av slottets salar, akustiken är fantastisk, säger Mimmi Mannheimer, slottschef på Kalmar Slott och initiativtagare till evenemanget Vårskriket.

slottet600

Vårskriket genomfördes för första gången förra året och blev mycket uppskattat. Därför kommer uppföljaren redan nu i år, lördagen den 4 maj kl. 18–22. Framöver är det tänkt att Vårskriket ska ljuda över Kalmar Slott vartannat år.

Läs mer på hemsidan; http://www.kalmarslott.se/event/single/420216

Körer som medverkar

Kalmarkören

SON COEUR

Lindsdalsskolans skolkör

Vox Communis

Quastakören

Månkören

Kursen sång & vokalgrupp vid Högalids Folkhögskola

Kör i vind

Svart på vitt

Tonsättarna

Skrattmåsarna

Nybro Manskör

Dörby Gospel – Voice

Södra Ölands musikteater

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemangsutbudet i Kalmar, driva turistbyrå- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.