Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Rädda Najaden i Halmstad!

Foto; © Patrik Leonardsson

Najaden är en omistlig symbol för Halmstad och en del av stadens kulturarv. Najaden måste bevaras!

Kort fakta om Najaden!

Övningsskeppet Najaden sjösatts den 11 februari 1897 på Örlogsvarvet i Karlskrona. Fartyget är byggt av furu på stålspant och är jämte Cutty Sark den enda kompositbyggda fullriggaren, som alltjämt finns kvar. Vid sidan av systerfartyget Jarramas är hon därtill en av de minsta fullriggare, som någonsin byggts.

En arbetsgrupp har bildats för att rädda kvar Najaden i Halmstad. Halmstads kommun som äger Najaden, har beslutat att göra sig av med det unika skeppet. Antingen kommer hon att säljas, skänkas eller skrotas. Arbetsgruppen kommer att bjuda in näringslivet i Halmstad för samtal om att skapa en stiftelse för Najaden. Mötet kommer att ske under juni

Du kan stötta projektet genom att GILLA och DELA på deras Facebooksida; https://www.facebook.com/NajadenStiftelse

Se även; http://najadenstiftelse.hemsida24.se/