Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Sommar i Ramundberget

Fotograf/Källa:Ramundberget

ÅRETS SOMMARNYHETER I RAMUNDBERGET

Fjällturen – Sveriges vackraste MTB-lopp

Tävlingsledningen har skapat en tävling som de själva längtat efter att få cykla: Cykling bland Sveriges högsta fjäll, i en miljö som är så vacker att själen fylls av energi. Start i Funäsdalen alt. Bruksvallarna – mål i Ramundberget. Fina vägar, leder och stigar att cykla på. Lättcyklat, inte tekniskt avancerat. Inga långa steniga eller blöta sträckor, Fjällturen är ren cykelglädje. Utmaningen ligger i den kuperade banan. Tävlingen är för cyklande elit och motionärer som gillar utmaningar – inte äventyrare. Men loppet blir ett härligt äventyr, med vyer du aldrig kommer att glömma.

Vandring är ju som bäst i fjällen så vi fortsätter naturligtvis att utveckla våra 30 Guldturer. I sommar kommer därmed våra besökare att kunna köpa en helt nyutgiven vandringsguide.

Dessa 30 Guldturer är dessutom fantastiskt fina för fjällöpning.

Ramundberget Challenge – fjolårets succé är tillbaka. Två underbara löpartävlingar som bjuder på lika mycket fysisk utmaning som en naturupplevelse.

Bruksvallarna Game Fair är åter! Årets tema: skog, bygga och bo.

EVENEMANG SOMMAR 2013

30:e juni – 3:e juli Familjevandring med Topsportguiderna. Tillsammans upplever ni de härliga fjällen och lär er naturens egna villkor. Starta och avsluta med lyxigt boende på Fjällgården, mys en natt på fjället i tält och laga maten på triangikök. Vår fjällguide följer med er och berättar allt om omgivningens historia, blommor, fjälltoppar och hjälper er med tält och matlagning.

21:a juli Fjällturen cykeltävling

1:a – 4:e augusti Löparläger med Lena Gavelin – fantastisk möjlighet till löparträning i underbar fjällmiljö. Skänk dig själv utveckling eller uppladdning inför något lopp.

10:e – 11:e augusti Bruksvallarna Game Fair

10:e – 14:e augusti Skid- och skidskyttecamp för ungdomar. Tillsammans med Team Herbalife24 så erbjuder vi ungdomar från Sverige och Norge en riktigt bra vecka med hård träning och härlig kamratskap.

15:e – 18:e augusti Lyxig fiskecamp för tjejer. Fantastiska Micke Ärfström guidar och tjejerna får uppleva mystiken runt fiske i kombination med underbar vandring, ridning och god mat.

18:e – 23:e augusti Fotokurs med supertrevliga kursledare Anders Robertsson som tar med dig till sina favoritplatser för fjällfotografering. Vi låter kameran och alla spännande motiv styra tempot i vandringen. På kvällarna samlas vi för gemensamma teoripass. Canon finns på plats med utrustning som deltagarna får testa.

14:e -21:a augusti Jämtlandsleden med guide – vandra tillsammans från Storulvån till Ramundberget och upplev fjällbjörkskog, de mäktiga Syl- och Helagsmassiven vidare mot de oändliga vidderna vid Fältjägaren och avsluta med SPA-dag i Ramundberget. Tillsammans njuter vi av fjället, mötet med varandra, goda middagar och känslan av frihet!

22:a – 25:e augusti Långtursläger med Lena Gavelin. Upptäck friheten att springa på fjället med lätt packning. Den här helgen gör vi långturer på fjället (runt 25-30 km) med kortare raster på fjället. Vi springer både efter leder och obanat och förhoppningsvis möjligheten till en eller ett par toppar.

30:e augusti – Ramundberget Challenge – Trailrunning ”Klinken runt” på lördagen och Motbackelöp

1:a september ”Mittåkläppen upp” på söndagen. Klasser för både elit och motionär.

11:e – 18:e september Jämtlandsleden med guide – vandra tillsammans från Storulvån till Ramundberget.

ÅTERKOMMANDE AKTIVITETER I RAMUNDBERGET:

Ta en tur med linbanan för en snabb färd till fjälltoppen

Osthangsbanan går 9,30-13,00 varje tisdag, torsdag och lördag under vecka 26 tom 38.

Mickelinas Värld

Mickelina är en stor mjuk fjällrävsflicka som bor i Ramundberget. Hon har ett eget äventyrsland som ligger uppe på fjället. Dit tar man sig lätt som en plätt med linbanan. Här får barnen lära sig om fjällens blommor och djur och lite om Ramundbergets historia också. Vissa lördagar finns Mickelina själv på plats och välkomnar er.

Ramundbergets Fjällspa

Fjällgårdens spa med 3 behandlingsrum, pool, bastu (både ångbastu och vanlig), gym och relax erbjuder härlig massage, kroppsbehandlingar, bad och avkoppling.

Morgonyoga –Yinyoga som mjukar upp hela kroppen

Varje fredag vecka 26 tom 38 kan ni delta vid underbara Ellika´s yogapass – ett härligt sätt att börja dagen på.

Bildspel och aktivitetsinformation med Topsportguiderna Måndagkvällar inspireras vi utav Topsportguidernas berättelser om vandringar, MTB, kanot- och fisketurer.

Färdledd vandringtur med Topsportguiderna Dagsvandring med våra härliga guider från Topsport. Beroende på deltagare och väder så bestäms turens riktning kvällen innan.

Mor Britas restaurang och bar Fjällgårdens restaurang erbjuder rejäl frukost, lunchbuffé, mysig fika och härliga middagar. Baren är öppen och verandan i solläge är inbjudande.

Cykel-, vandring och löparleder kors och tvärs I Ramundberget är det bara att ge sig ut – lederna finns alldeles utanför knuten. Hyra av cykel, kartor och annat som ni kan behöva hittar ni inne på Fjällgården.

Ramundbergets golfbana – 9-håls parkbana pay- and play Med långa ljusa dagar finns möjligheten att spela nästan när som under dygnet. Härlig bana med Ljusnan som granne.

Ridning i härlig fjällterräng Upplev den storslagna fjällmiljön från hästen sköna rygg. Vana ridlärare guidar dig genom skiftande terräng och tempo.

Gruvdagar vid de gamla järnmalmsgruvorna Vissa torsdagar serverar Bruksvallarnas byalag kolbullar och kaffe, tillrett över öppen eld vid gruvstugen, 2 km ovanför Ramundberget.

Kanottur på Ljusnan Glid fram genom fjällandskapet, njut av lugnet och tystnaden. Stanna för bad, fiske och varför inte göra upp en eld och grilla?

Läs mer på; http://www.ramundberget.se/

Ramundberget är en etablerad liten skid- och vandringsort med ett mycket starkt varumärke och där bolaget äger och driver det mesta som man möts av som gäst. Själva litenheten är ett nyckelord som värnas om och behandlas med respekt vid all framtidsplanering för Ramundberget. Här finns idag 42 nedfarter, 9 liftar, äventyrsland, helikopterskidåkning, restauranger, golf, kanot, cykling och vandringsleder. Boendet består av ett fjällhotell med enkel-, dubbel- och familjerum samt fristående lägenheter och stugor. Totalt erbjuder Ramundberget idag 1200 bäddar.