Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Nu lanseras en cykelreseplanerare för hela Skåne!

Fotograf/Källa:Johan Edgren

Fredagen den 31/5 släpps cykelreseplaneraren Cykla i Skåne på Bikeoresund.com. Planeraren visar enkelt och lättförståeligt de snabbaste och säkraste cykelvägarna i hela Skåne.

Cykelreseplaneraren är ett samarbetsprojekt mellan Region Skåne, Trafikverket och de tre kommunerna Malmö, Lund och Helsingborg. Cykla i Skåne har tagits fram med utgångspunkt i att alla cyklister har olika preferenser eller mål med sina resor. Några vill komma fram så fort som möjligt medan andra föredrar lugnare och säkrare vägar utan biltrafik.

Cykla i Skåne bygger på det data om cykelvägnätet som kommunerna rapporterar in till Trafikverket. Det ger planeraren hög tillförlitlighet.

– Vi har lagt stor fokus på användarvänlighet och den typ av information och funktion som vi tror att cyklister i Skåne verkligen kommer att uppskatta, säger Jonas Hedlund på Hållbar Mobilitet Skåne som är redaktör för sajten.

Cykelreseplaneraren finns på Bikeoresund.com. På den sajten finns även nya cykelkartor över hela Öresundsregionen och cykelturismguiden Fjärilsleden.

– Från Malmös sida är vi glada att det äntligen finns en cykelreseplanerare för hela Skåne. Vi tror att Cykla i Skåne är särskilt viktig för att främja cykelturismen i regionen, säger Leif Jönsson, Malmö stads projektledare i samarbetet.