Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Kolmårdens senaste små tillskott

Foto: Gustaf Hull/Kolmården

Under våren och försommaren föds det flera djurungar på Kolmården. Det små tillskotten är alla lika välkomna och senast ut är björnungar, zebraföl, sälkut, kamelföl och alpstenbockar.

– Vi brukar säga att vi har ”babyboom” här på Kolmården under våren och försommaren. Varje år är det lika härligt att se de små nykomlingarna och lika magiskt är det att se alla glada leenden på våra små och stora besökare när de får se djur­ungarna. Djurungarna är ett välkom­met tillskott till vårt annars så breda utbud av fantastiska upplevelser, säger Silvy Bohlin pressansvarig på Kolmårdens Djurpark.

Björnungar

Den 9 januari födde björnhonan Andrea fyra björnungar. Nu när de kommit ut ur sitt ide kan vi konstatera att de busiga krabaterna är tre pojkar och en flicka. Besökarna kan se dem inne i björnhägnet i parken.

Alpstenbockar

Den 25 maj föddes en alpstenbock, en kille. Det har nu under kort tid fötts totalt fyra alpstenbockskillingar som besökarna med lite tur kan se när de åker Safari.

Alpstenbock_Siri_Brobeck
Foto: Siri Brobeck/Kolmården

Sebraföl

Den 28 maj föddes en liten sebrakille. Han kommer få gå bakom kulisserna på rastgården med mamma Rebecca ett par dagar för att bli stadig på benen. Pappa heter Kai. Efter ca en vecka, när vi ser att allt är bra och att han fortfarande mår bra, blir han utsläppt på savannen. Då kan de som åker Safari kanske ha turen att få se honom.

Zebra_SiriBrobeck
Foto: Siri Brobeck/Kolmården 

Sälkut

Pälssälen Tinny födde den 23 maj en välskapt liten flicka på 5,5 kg! Allt ser bra ut och ungen diar och kom­mer göra det i minst 1 år. Den 28 maj var sältjejens vikt uppe i 7,1 kg. Första månaderna kommer kuten att tillbringa inne med mamma i sälhuset och kommer att kunna ses av våra gäster om några månader.

Kamelföl

I början av maj föddes Kolmårdens tredje kamelföl det här året. Det var mamma Temma som 5 maj fick en kamelkille som nu har fått namnet Tichonov. Pappa heter Reidaroch är avelshingst här på

Kol­mården. Tichonov är en liten försiktig kille men blir allt mer nyfiken och börjar tycka att det är mysigt att gosa med sina djur­vårdare. Man kan se Tichonov på Kolmårdens ökenanläggning.

Läs mer på http://www.kolmarden.com/

Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Destination Kolmården är en del av Parks & Resorts Scandinavia, som är en av Nordens ledande aktörer inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.