Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Brons till Tjolöholms slottshotell!

Tjolöholms Slott, Foto; Josefine Lundin, copyright

Under en dryg månad har slottshotellgäster över hela landet kunnat besöka åretsslottshotell.se och röstat på sin favorit bland 32 möjliga slottshotell runt om i Sverige.

Omröstningen har varit väldigt jämn och när den stängdes den 9 juni hade drygt 1500 personer röstat, men till slut var det Rånäs Slott i Uppland som stod som segrare, tätt följt av Häringe Slott och Tjolöholms Slott.

– Det är väldigt roligt att vårt hotellboende uppmärksammas allt mer, säger Tina Bengtsson, hotellansvarig Tjolöholms Slott. Att checka in på Tjolöholm är inte som att checka in på ett vanligt hotell, utan här bor du som gäst på godset i eget hus och med egen trädgård.

Om Tjolöholms Slott

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet ritades i Tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Läs mer om boendet på Tjolöholms hemsida