Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Laddat för superduell när STCC kommer till Göteborg!

Denna helgen, den 28-29 juni, är det dags för årets stora racingfest mitt i Göteborg – STCC kommer till stan och det kommer att utkämpas en stenhård kamp om placeringarna på Frihamnspiren. Mästerskapet ser efter två deltävlingar ut att stå mellan Volvo Polestar Racing och BMW Dealer Team med Thed Björk och Richard Göransson i spetsen för respektive team.

– Det här är vår hemmabana och jag tar mer än gärna på mig favoritskapet. Jag har vunnit här tre gånger tidigare, premiären för Göteborg City Race 2008, och två gånger förra året i TTA-serien, säger Volvo-föraren Thed Björk som toppar mästerskapstabellen efter seger senast på Solvalla för snart två veckor sedan.

stccracinga

Richard Göransson är tillsammans med Thed Björk den mest framgångsrike föraren i Göteborg City Race – två STCC-segrar har det blivit genom åren.

– Det är Volvo som kommer att få ta fajten med oss, säger Göransson. Vi har varit snabbast i år – de leder mästerskapet för att vi hade problem med bilen förra racet. De har hemmabana och vi vet att det kommer att bli tufft men vi ska återta ledningen i mästerskapet.

Förra säsongen färdigställdes de nya läktarna på arenan och det finns plats för 10 600 åskådare. City Arena som arrangerar evenemanget bjuder också underhållning vid sidan av banan.

stccracing680

– I år blir det fri entré till själva evenemangsområdet och depån och vi tror att det kommer att locka många till ett besök, säger Carina Ljung, projektledare för Göteborg City Race. Vill man se tävlingarna från läktarplats har vi tagit fram väldigt bra priser som vi tror kommer att passa familjeplånboken och intresset är stort vilket märks på biljettförsäljningen i år.

Det blir fyra klasser som kommer att tävla på Frihamnspiren – kungaklassen STCC, där Björk och Göransson får möta Fredrik Ekblom, Robert Dahlgren, Fredrik Larsson, Prins Carl Philip, Jocke Mangs och Daniel Haglöf bland många andra, och Carrera Cup, Clio Cup och GT Sprint.

– Det kommer att bli en spännande racinghelg med underhållning för hela familjen, säger Ljung. Vi önskar alla varmt välkomna till City Arena och STCC Semcon Göteborg City Race den 28-29 juni.

Besök www.stcc.se för mer information.

Om STCC
STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm. STCC AB driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang ingår förutom huvudklassen STCC även Carrera Cup Scandinavia, V8 Thunder Cars, Clio Cup och Formel Renault 1.6.