Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Lysande hus flyter i Vallgraven under Kulturkalaset!

”Konsten har hittat hem” – Fotograf/Källa; Lotta Hammar

Låt barnen visa sin skaparglädje – Måla ett lysande hus. Släpp loss skaparglädjen och måla det lilla genomskinliga huset. På kvällen sätter vi ut det på en flotte i Vallgraven och tänder belysningen. Då blir huset ett lysande, flytande konstverk mitt i stan. Nästa dag klär vi om huset och ger plats för nya små konstnärer att fylla på med färg. Dagens konstverk visas på www.egnahemsbolaget.se 

Varje kväll under Göteborgs Kulturkalas lyses Vallgraven vid Kungsportsbron upp av ett färgstarkt, flytande hus som målats av besökande barn. På morgonen halas det in till land igen och målas om av nya små konstnärer. Ett nytt, lysande konstverk varje natt alltså.

huseta680

– Vi ville bjuda på en aktivitet där barnen kunde släppa loss sin skaparglädje och fantasi, säger Camilla Tim Elliot på Egnahemsbolaget, som ligger bakom det lysande huset. Men det är inte bara barnen som stått på kö för att måla, många vuxna har också velat vara med och sätta färg på det.

husetc680

Det lilla huset är klätt med genomskinlig plast som byts ut varje dag för att dekoreras med ny färg. När det mörknar sätts det nymålade huset tillbaks på flotten, dras ut i Vallgraven och huset lyses upp.

– Det har blivit lika effektfullt som vi hoppades, säger Camilla Tim Elliot. Huset ligger där ute i kanalen som en lysande färgklick på kvällen och vi har fått många positiva reaktioner från folk som tycker det är ett kul inslag på Kulturkalaset.

husetd680

Läs mer om Göteborgs Kulturkalas på www.kulturkalaset.goteborg.com

Följ konstverken på www.egnahemsbolaget.se/Kulturkalaset/

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se