Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Bästa sommaren någonsin i Astrid Lindgrens Värld

Foto/Källa; Astrid Lindgrens Värld

Sommarsäsongen 2013 då företaget gjorde sin enskilt största investering någonsin, nya Emil i Lönneberga området, med anledning av 50 årsjubileumet av den första boken om Emil i Lönneberga – blev den bästa sommaren någonsin för Astrid Lindgrens Värld. Efter en fantastisk augustimånad slog parken det gamla publikrekordet från 2007.

När Astrid Lindgrens Värld stängde portarna efter sommarsäsongens sista dag kunde man konstatera att fantastiska 429 646 personer har gästat parken i sommar. En förbättring med 4 829 personer på det gamla rekordet från 2007 som var 424 817 personer – året då hela Sverige firade 100-årsminnet av Astrid Lindgrens födelse, siffran är också hela 7 % bättre än sommarsäsongen 2012. Efter en stark inledning på säsongen, en ganska normal juli och en mycket stark augustimånad slutade årets besökssiffra för sommarsäsongen på den bästa nivån någonsin.

– Vilken sommar! Nominerade till Sveriges bästa upplevelse 2013 av de största utlandsmarknaderna, bli placerade som landets sjunde starkaste varumärke och att vi också nu sätter nytt publikrekord för sommarsäsongen känns osannolikt bra. Vår stora investering och nyhet i år – Nya Katthult och det småländska bondelandskapet i sekelskiftsstil – är självklart en starkt bidragande orsak till detta. Rekordet är också ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med att vara så äkta vi kan i alla delar

av vårt företag och så trogna Astrid Lindgrens berättelser som möjligt uppskattas av alla våra gäster. En annan orsak är vårt målmedvetna arbete med det vi kallar ”att vara Astrid Lindgrens Värld – på riktig”, vilket innebär att höja kvaliteten på alla delar av upplevelsen. Detta tillsammans med en

engagerad och serviceinriktad personalstyrka ligger bakom vårt nya rekord säger Mikael Ahlerup i en kommentar till det nya rekordet!

Verksamheten i Vimmerby fortsätter dock under hösten, nu går parken in i en eftersäsong med öppet fredag – söndag 4 helger i september samt 12 – 15 oktober och Höstlovsöppet med hantverksmarknad under det svenska höstlovet vecka 44.

– Det ska bli väldigt spännande att se besöksutvecklingen i höst. Framförallt med tanke på höstlovet där vår ambition är att bli en av landets största höstlovsdestinationer utanför storstäderna. De

sista två-tre åren har det varit ett ökande intresse för både Helgöppet i september och – framför allt – Höstlovsöppet med hantverksmarknad under vecka 44. Då vi i år har ett starkare program än någonsin för höstlovet finns absolut chansen att även slå besöksrekordet på årsbasis för parken. Idag är det på 460 604 personer och sattes 2011 när vi invigde nya Ronja Rövardotter området.

Läs mer på; http://www.alv.se/

OBS! Se även Astrid Lindgrens Värld´s presentation här på ListitSweden.se!

Om Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken som grundades 1981 är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 450 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har öppet från maj till augusti och helger i september, samt på det svenska och danska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 470 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsatte år 2010 128 miljoner kronor. Bolaget ägs av Saltkråkan AB (84 %) och Vimmerby kommun (16 %).