Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Vinterns nyheter i Hemavan 2013/2014

Bilden ovan; Klubben Lennys hjältar är en av vinterns nyheter där alla barn får uppleva en massa skoj tillsammans med maskoten Lenny Lämmel.

En roligare och mer aktiv skidsemester

Det blir mer fokus på aktiviteter och roligare skidåkning i Hemavan i vinter. Utvecklingen av barnområden fortsätter där det bland annat byggs ett snötorg för barnfamiljerna. Utvecklingen av parkområdet samt ett fortsatt samarbete med Svenska Skicrosslandslaget är andra nyheter inför vintern.

Efter en bra fjolårssäsong där omsättningen ökade med 5,9 % fortsätter nu utvecklingen i Hemavan Tärnaby. Vi har märkt att våra gäster uppskattar när de på ett aktivt sätt kan roa sig i våra pister och därför väljer vi att fortsätta fokusera på barnfamiljer och de attraktioner som finns i våra backar, säger Thomas Ringbrant VD på Strömma Fjäll & Aktivitet. En av nyheterna inför vintern är att Hemavan Snow Park förlängs och byggs om för att passa alla oavsett ålder och erfarenhet.

skicross680
Bilden ovan; Hemavan satsar vidare på Skicross där man bygger två nya skicross-arenor tillsammans med Svenska Skicrosslandslaget.

I Hemavan blir det en stor satsning på Skicross i vinter då man tillsammans med Svenska Skicrosslandslaget bygger två nya Skicross-arenor i området. Vi tror mycket på Skicross då vi ser att sporten gör det möjligt för hela familjen att umgås och tävla mot varandra, säger Pontus Lindh marknadsansvarig på Strömma Fjäll & Aktivitet. En av arenorna kommer att byggas i Lämmellandet där det även byggs en Snowpark för de yngsta gästerna och ett nytt snötorg som är tänkt att bli en samlingspunkt för barnfamiljerna.

Andra nyheter inför säsongen 2013-2014:

Vintern 13/14 erbjuds gästerna två varianter av skidpass där det blir ett gemensamt för båda orterna och ett billigare alternativ som gäller i en av orterna, Hemavan eller Tärnaby.

Lenny Klubben är maskoten Lenny Lämmels egen klubb där alla barn får gå på Lenny-disco, skattjakt afterski och mycket annat skoj tillsammans med Lenny Lämmel. Lenny Klubben är självklart gratis för alla barn, stora som små.

Läs mer om vad som är aktuellt i Hemavan Tärnaby på: www.hemavantarnaby.nu där fler nyheter och evenemang kommer att presenteras under hösten.

Se även presentationen om Hemavan på ListitSweden.se här!