Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Malena Ernman – Vår svenska opera drottning!

Fotograf: Peter Cederling ©

I december beger sig Malena för fjärde året i rad ut på turné med sin klassiska julkonsert ”I Decembertid” tillsammans med Svenska stråkensemblen och Mats Bergström. Årets gästartist blir Åsa Jinder.

2009 blev året då Malena Ernman fick sitt definitiva publika genombrott . Hon gjorde över 80 utsålda framträdanden i åtta länder, dubbelalbumet ”La Voix du Nord” blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige.

malena_julen2013_600

Det senaste året har Malena Ernman sjungit på operascener i Wien, Moskva och Amsterdam. Sommaren 2012 gjorde hon två hyllade konserter på Dalhalla utanför Rättvik. Under våren 2013 spelade hon titelrollen i den nya uppsättningen avBerlioz opera ”Beatrice et Benedict” i Wien och hyllades av österrikisk press. Landets största dagstidning Kurier menar att operan inte kan göras bättre än så här och att Malena Ernman besitter en scenisk närvaro som sångskådespelerska som är ”ofattbar”. –

Läs mer här!

Hör Malena sjunga obeskrivligt vackert; ””O mio babbino caro” hos Moraeus med mera 2012.