13 september 2013 Postat av Carl Stridsberg I 2013, Höstnyheter Med 0 kommentarer

Bilden ovan; Nordens främsta arts- och craftsanläggning belägen på en halvö i Kungsbackafjorden. Den nuvarande slottsbyggnaden är uppförd i engelskinspirerad tudorstil 1898–1904 efter ritningar av Lars Israel Wahlman. Foto:Thomas Carlén

Nu är arbetet i full gång inför Skördefesten den 5-6 oktober på Tjolöholms Slott.Ett trettiotal utställare finns på plats och säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser samt hantverk av olika slag.

Oktoberfestpumpa2013
Bilden ovan; När skörden är bärgad ställs det till med fest på Tjolöholms gods! Möt halländska matproducenter som säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser i godsets stora sädesmagasin. Foto:Thomas Carlén

En av årets nyheter är att föreningen Gastronomiska samtal arrangerar sin tävling Matverk 2014 under skördefesten. De verkar för att skapa moderna livsmedelsprodukter med rötter i lokala traditioner och råvaror. På matscenen är matskribenten Lisa Lempke konferencier.

Oktoberfest_traktor
Bilden; Halmbalstraktor, Foto: Lena Dalgren

Bland djuren kan märkas får….

Oktoberfestfar680
Foto:Thomas Carlén

…. och kossor.

Oktoberfestkossor
Foto:Thomas Carlén

Ett trettiotal utställare finns på plats och säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser samt hantverk av olika slag.

Oktoberfestknalle

Skördefest på Tjolöholms Slott arrangeras i samarbete med LRF Halland.

Läs mer på; http://tjoloholm.se/

 

Jag som skriver här i bloggen heter Carl Stridsberg

Arbetar med digital innehållsproduktion i form av mina webbplatser, HittaUpplevelse.se, LoveLaholm.se, ListitSweden.se och Sverigesurfen.se

Kommentarer inaktiverade.