Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Skidtåget, ny tåg och bussförbindelse till Idre Fjäll

Bilden; Moa, Emelie och Niklas på Ostsidan av Idre Fjäll vintern 2010. Fotograf/Källa; Nisse Schmidt/Idre Fjäll

Från och med februari 2014 kommer en ny reseförbindelse till Idre Fjäll, Skidtåget i samarbete med Tågab som sköter tågtrafiken. Tåget startar i Göteborg lördag morgon och går till Mora, därifrån blir det sedan buss till Idre Fjäll. Hem går tåget lördag eftermiddag och når Göteborg  till kvällen.

Resealternativet är ett smidigt och bekvämt sätt att ta sig till Idre Fjäll och lämpar sig alldelens utmärkt som resealternativ. När man väl är på Idre Fjäll behövs inte någon bil. Skidåkning, restauranger, sporthall och centrumanläggning finns inom gång- och glidavstånd på skidor.

– Vi är jätteglada att kunna presentera den nya tåg- och bussförbindelsen till Idre Fjäll, säger Joacim Johansson, vd Idre Fjäll.

– Gäster som bokar boende en vecka på Idre Fjäll får dessutom 20 procent rabatt på tågbiljetterna, fortsätter Joacim.

Hemsida; http://www.idrefjall.se/

 

Idre Fjäll gillar familjer och familjer gillar Idre Fjäll. Både sommar och vinter är Idre Fjäll en av de ledande anläggningarna inom den svenska fjällvärlden. Det finns cirka 7 800 bäddar på Idre Fjäll och under ett år har Idre Fjäll cirka 510 000 gästnätter, varav cirka 150 000 är under barmarkstid. Idre Fjälls målgrupper förutom familjer är företag/konferens och idrott.