Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ny hemsida för alla som gillar parkour och tricking!

Gymnastikförbundet lanserar en egen hemsida för alla som är intresserade av att lära sig och utöva parkour/freerunning och tricking: PKTR.se vill vara en inspiration och samlingspunkt för alla intresserade av denna snabbt växande rörelse. Idag finns ungefär 100 föreningar från Kiruna i norr till Simrishamn i söder med parkour och tricking – och massor av utövare i snart sagt alla åldrar.

Parkour/freerunning och tricking växer så det knakar och fler och fler föreningar inom Gymnastikförbundet erbjuder träning. Via PKTR.se ska alla intresserade enkelt kunna hitta träning. Och lära sig! Här finns också många videoklipp med konkreta instruktioner.

Projektledaren Ahmed Al-Breihi säger:

– Äntligen! Nu har alla vi utövare av parkour/freerunning och tricking en samlingsplats för allt som rör det vi älskar, och som vi tycker förtjänar respekt, och som bör ses som de sporter det är.
– Att utvecklas på egna villkor. Det är vad det handlar om. Det funkar bra på egen hand, men ihop med andra är det fantastiskt.

Med PKTR.se vill Gymnastikförbundet inspirera och bidra med bättre möjligheter för landets alla aktiva inom parkour/freerunning och tricking. Sidan innehåller kontaktinfo till föreningar som erbjuder träning, aktuella jams och gatherings, en lista över parkourparker runt om i landet, inspirationsvideos med övningar, profilporträtt, nyheter, utbildningsinformation och mycket mer.

Satsningen på parkour/freerunning och tricking är ett arton månaders projekt med stöd från Riksidrottsförbundet.

Läs mer på; http://www.pktr.se/

Lämna ett svar