Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Copperhill Mountain Lodge firar fem år av framgång!

Gift dig med Åreskutan som vittne. Copperhill Mountain Lodge ligger på 730 meters höjd ovan havet, på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Storslagna fjällvyer och skidliften direkt utanför dörren. Fotograf/Källa sandralee.se

Copperhill Mountain Lodge i Åre laddar för en ny vintersäsong. Det blir den femte i Nordic Choice Hotels regi – och den femte som följer en uppåtgående trend, spår hotellets ledning.

– Sedan 2009 har vi ökat omsättningen med 200% och antalet gästnätter med 263%. Dessutom har vi sett gästnöjdheten röra sig från -34 till +67% under samma tidsperiod, säger hotelldirektör Pernilla Gravenfors. En unik helhetsprodukt och ett lyckat konferenskoncept är några av förklaringarna till siffrorna.

– Vi har även en stor andel årligen återkommande gäster. Både privata och konferensgrupper men även större event, menar Pernilla Gravenfors och lyfter Kapitalmarknadsdagarna i mars 2014, för fjärde gången på hotellet, som ett exempel.

Aktuellt på femårsjubilerande Copperhill Mountain Lodge, vintern 2013–2014:

  • En ny sittlift, Sadelexpressen, invigs i Åre Björnen där Copperhill Mountain Lodge ligger. Liften gör det enklare och snabbare för hotellets gäster att ta sig mellan Åre Björnen och övriga delar av skidsystemet.
  • Malmö Aviation introducerar en ny flyglinje mellan Stockholm och Östersund-Åre med upp till fyra avgångar om dagen.
  • Copperhill Mountain Lodge erbjuder fortsatt sina två White Guide-omnämnda restaurangkoncept: Niesti och Vaajese. Vaajeses meny varieras dagligen och innehåller minst sex rätter förankrade i lokal historia och råvaror.
  • Hotellets lobbybar Fireside Lounge & Bar presenterar under vintern en rad unga jämtländska artister genom hotellets samarbete med den lokala musikscenen.
  • Copperhill Mountain Lodge nylanserar The Villa – hotellägaren Petter Stordalens privata ski lodge som ligger strax nedanför hotellet. Med sin djärva design och storslagna utsikt är The Villa ett exklusivt boendealternativ om 700 kvadratmeter, 16 bäddar och eget spa.
  • Hotellets prisbelönta spa, Level Spa & Health Club, utökar sitt träningskoncept med fler ledda pass och kostnadsfria aktiviteter för hotellgäster. Snöskovandring, pistvisning och aqua qi-gong är några av vinterns aktiviteter.
  • Med sex olika rumstyper erbjuder Copperhill Mountain Lodge allt från dubbelrum och sviter för två, till lägenhetsliknande sviter med upp till åtta bäddar. Priset för ett dubbelrum ligger på från 660 kr per person (onlinebokningspris).

 

Copperhill Mountain Lodge är ett alpint designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Här väntar avkoppling och sinnlig njutning året runt, i form av arkitektur, konst, spa och matupplevelser. Läget lovar storslagna vyer över fjällvärlden, med skidåkning och vandring direkt utanför dörren.

Under ett och samma tak finns 112 hotellrum och sviter, konferensmöjligheter för 500 personer, ett prisbelönt spa, restauranger, barer, barnpassning, skidshop med skiduthyrning, samt en egen helikopterplatta.

Hotellet har en arkitektur i modern lodge-stil, skapad av den framstående amerikanska arkitekten Peter Bohlin. Peter Bohlin har svenskt påbrå och tilldelades år 2010 det mest prestigefulla pris en amerikansk arkitekt kan få: ”Gold Medal of the American Institute of Architects”. Han har även uppmärksammats världen över för Bill Gates privata hem och Apples prestigebutiker i New York, London och Tokyo.

Copperhill Mountain Lodge öppnade i december 2008, är medlem i Design Hotels™ och drivs sedan augusti 2009 av Nordic Choice Hotels.

Läs mer om hotellet här!