Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Babben Larsson – Sveriges roligaste komiker!

Foto; Håkan Larsson

I slutet på augusti 2013 blev Babben blev utsedd till Årets Kvinnliga Komiker av Ståuppbranschen. Så här löd motiveringen:

”Efter över tjugo år som en av våra allra vassaste komiker satte hon upp en bejublad föreställning om något hon vet mer om än någon annan: Sitt eget liv.
Modigt, varmt och framförallt väldigt reouligt! Hon behöver ingen idrottspsykolog för att vara bäst när det gäller!”

Babben Larsson har roat svenskarna i över ett kvartssekel och än finns ingen pensionering i sikte. Just nu är hon aktuell med sin show ”Vad hände?” som ska turnera över hela landet i höst. Stoffet till föreställningen är hämtat från Babbens eget liv, framför allt de senaste fem åren.

Babbenb_Brudb600
Foto; Håkan Larsson

För ni vet hur det är. Plötsligt en dag så händer det. Man tittar upp från tidningen/tv:n/surfplattan och ser sig häpen omkring. Utan att man egentligen märkte det är allt förändrat. Ungarna har blivit större, partnern äldre – frågan är om det inte är en helt annan person som sitter där i soffan?

Turnéstart 27 september köp biljetter här! 

För min egen del (Carl Stridsberg) är Babben den roligaste komikern i Sverige. Hennes underfundiga texter och små skämt, blandat med hennes härliga Gottländska och hennes varma och goa person, gör henne till min egen favorit, alla gånger!

Babben_Sjungerc
Foto; Håkan Larsson

Mer om Babben
Babben var en av pionjärerna när stand upen kom till Sverige 1988. Hon hade sitt första officiella gig på krogen Krogen belägen på Campus i Umeå. Det hela gick ganska bra, så pass bra att hon kände att det här skulle kunna bli hennes grej om hon arbetade hårt. Genren var inte ny för henne, redan 1983 ingick stand up i hennes enmanskabaret ”Ke-Babben show” på Gutekällaren i Visby, och även i de tre shower som skulle komma åren efter.

Babben sjunger gärna jazz med sin djupa altröst när tillfälle ges. Hon har en egen trio, Fredriks Vänner, som hon ger konserter med. Hon har också gett konserter med många storband i Sverige t ex Motala, Sandvik BB, XL Big Band i Kristianstad m fl. Hon har en egen mapp med många nyskrivna arr av bl a Mats Hålling.

Babben_Sjunger680
Foto; Håkan Larsson

Oavsett om hon jobbar med trio eller storband är mellansnacken i världsklass!

Babben är en populär föreläsare med ämnen som friskvård, vardagspsykologi och stress. Hennes populäraste föreläsning ”Friskvård a la Babben” uppdateras ständigt och nu finns även hennes nya ”Smällar man får ta” att boka!

Babben_Visby600
Foto; Stig Hammarstedt

Babben är regelbunden krönikör i Aftonbladet Hemma. Varannan lördag återkommer hon med sina betraktelser om livet som tonsårsmamma och hundägare, livet som turnerande artist och trender och företéelser.

Hon skriver också sångtexter och sketcher både åt sig själv och andra. På hennes meritlista står bl a texter till Lill-Babs, Kikki-Bettan-Lotta, Hasse Andersson, Diggiloo och Stjärnklart. Hennes texter har också dykt upp i revysammanhang på Sveriges scener.

Babben_Sjungerb680
Foto; Håkan Larsson

Babben har lett flera programserier i tv-rutan, några säsonger av ”Hur gör djur? mitten av 90-talet och nu senast hennes egen talkshow ”Babben&Co”.

De kvaliteter Babben har i rutan i form av pondus, utstrålning och humor går även igen när hon jobbar live. Hon har en lång räcka moderator-jobb på sin meritlista och fungerar lika bra dagtid på en konferens som programledare kvällstid för en gala eller fest.

Babbens hemsida; http://www.babben.se/

Här är Babbens officiella Facebooksida!  

Stort och varmt tack till dig, Babben, för lån av bilder och för förtroendet av att få skriva lite om dig, underbara kvinna!

En kommentar till “Babben Larsson – Sveriges roligaste komiker!

Kommentarer inaktiverade.