Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Världens längsta Rosa Band i Sölvesborg!

Igår kväll tändes världens längsta Rosa Band i Sölvesborg. För att uppmärksamma Cancerfondens kampanj och insamling till bröstcancerforskning kommer Europas längsta gång- och cykelbro att lysa i rosa under hela oktober.

Igår kväll tändes världens längsta Rosa Band i Sölvesborg. För att uppmärksamma Cancerfondens kampanj och insamling till bröstcancerforskning kommer Europas längsta gång- och cykelbro att lysa i rosa under hela oktober.

– Mer än var tredje person i Sverige drabbas någon gång av cancer. Jag har själv haft livmoderhalscancer och det känns betydelsefullt att kunna använda brons belysning för att uppmärksamma Cancerfondens arbete. Genom att låta bron lysa i rosa hoppas vi öka engagemanget för Rosa Bandet-kampanjen och cancerforskningen, säger Kristina Höijer, parkchef i Sölvesborgs kommun.

Belysningen tänds en halvtimme efter att solen har gått ner och lyser sedan hela natten. Vid starten varje kväll, samt varje heltimme, kommer höstens ljusspel pågå under några minuter, därefter låses belysningen i ett fast rosa sken.

Den 760 meter långa bron förbinder Sölvesborgs stadskärna med den nya stadsdelen Ljungaviken och övriga Listerlandet. Det första spadtaget togs i september 2011, i december 2012 sattes den sista biten på plats och i maj i år invigdes bron med en brofest.

För mer information om Rosa Bandet-kampanjen: http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/

För ytterligare information, kontakta:

Kristina Höijer
Parkchef Sölvesborgs kommun
Telefon: 0456-81 61 03
E-post: kristina.hoijer at solvesborg.se

Se även: www.solvesborg.se 

Sölvesborg är en gemytlig kommun med ca 16 800 invånare, belägen i Blekinge på gränsen till Skåne. I Sölvesborg har du alltid nära till bokskogar, hav och strand. Stadskärnan erbjuder en medeltida prägel, goda kommunikationer och närhet till kontinenten. Bara några minuters bilfärd från stadskärnan ligger Listerlandet, där pittoreska fiskelägen och sandstränder avlöser varandra utmed Hanöbukten.