Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Storhogna Högfjällshotell & Spa vill få fler kvinnor i glesbygd att starta eget.

Idag drivs drygt 30 % av svenska företag av kvinnor, av dessa är majoriteten av företagen placerade i större städer. Det hör alltså inte till vanligheten att kvinnor som bor i glesbygd och går med entreprenörskapstankar startar eget.

Temat i samband med den uppmärksammade tjejhelgen nu den 11-13e oktober på Storhogna Högfjällshotell & Spa är att uppmuntra och inspirera till kvinnligt entreprenörskap.

Anna Hansson, platschef på Storhogna Högfjällshotell & Spa menar att helgen är till för att underlätta och inspirera alla driftiga och engagerade kvinnor som driver eget, eller går i tankarna att starta eget, att ses, kunna nätverka och utbyta erfarenheter. ”De långa avstånden och de begränsade transportmöjligheterna här på landsbygden tror jag har bidragit till att tjejhelgen har blivit så populär”.

Till exempel är Storhogna Högfjällshotell & Spa stolta över att samarbeta med Gunnel Hennebo, som i helgen uppmärksammades och blev utsedd till årets serviceperson samband med Härjedalen och Bergs kommuns företagarkväll.

morodotter680

”Jag jättetacksam för utmärkelsen och ser det som en uppmuntran”, berättar Gunnel Hennebo, som i grunden är skogsbonde men också driver eget café och Storhognas säsongsöppna Sameviste uppe på fjället. Hon berättar om egna erfarenheter kring eget företagande i glesbygd. ”Att vara entreprenör på landsbygden gör det lättare att bli sedd i jämförelse med om det skulle vara i en stad, vilket är bra. Man försvinner inte lika lätt i mängden, och om det dessutom fungerar skapar detta ringar på vattnet och leder till större samarbeten tillsammans med andra med kompletterande verksamhet”.

Under helgen kommer bland annat Dr Ann-Christine Langselius, VD och grundare för Maya Global Enterprise Solution, att föreläsa om kvinnligt företagande. En utställning finns under hela dagen att besöka, där finns många av närområdets kvinnliga entreprenörer på plats för att visa sina produkter eller informera om sin affärsidé.

”Engagemang skapar gemenskap, och om vi har möjlighet att hjälpa driftiga kvinnor att knyta kontakter, inspirera varandra och hitta nya kunder ser vi det som en bonus.”, avslutar Anna Hansson

vovve680
Hunden får följa med!

Storhogna högfjällshotell & Spa är vackert beläget i Vemdalsfjällen, med ett unikt läge på gränsen till kalfjället 725m öh. En genuin fjällmiljö med härlig familjeskidåkning i mjukt böljande pister och längdåkning i perfekt preparerade spår. Efter dagens äventyr väntar skönt spa-liv, pool & bastu, god mat och härligt umgänge på Storhogna Högfjällshotell & Spa i Vemdalen. Upplevelser som ger fina minnen och sköna avtryck i vardagen.

Se Storhogna Fjällhotell & Spa´s presentation på ListitSweden.se här!